Ο Τζόρντι Μπερτομέου βρίσκεται στην Αθήνα για το τουρνουά στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου, αλλά το… δώρο του το έχει κάνει εδώ και καιρό στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας για την εξεύρεση λύσης στο αδιέξοδο που είχε επέλθει στις σχέσεις των δυο ανδρών, η Ευρωλίγκα έχει αποφασίσει να αναστείλει τις ποινές που είχαν επιβληθεί στον Γιαννακόπουλο.

Σύμφωνα με κύκλους της Ευρωλίγκα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε ήδη πληρώσει περισσότερο από το 50% των προστίμων που του είχαν επιβληθεί, ενώ εκκρεμούσαν και κάποιες ποινές απαγόρευσης εισόδου του στο ΟΑΚΑ σε αγώνες της Ευρωλίγκα.

Έτσι λοιπόν καμία από αυτές τις ποινές δεν είναι ενεργή αυτή τη στιγμή και αυτή η απόφαση της Ευρωλίγκα αποτέλεσε τον καταλύτη για την παραμονή του Παναθηναϊκού στη διοργάνωση.

Αποτελούσε άλλωστε έναν από τους βασικότερους όρους του Δημήτρη Γιαννακόπουλου ώστε να ξανακαθίσει σο τραπέζι των συζητήσεων, μια και θεωρούσε πως το μεγαλύτερο μέρος των ποινών αυτών ήταν άδικες.

Μπορεί ουδέποτε είτε από τη μια, είτε από την άλλη πλευρά να ανακοινώθηκε επίσημα οτιδήποτε αλλά η κίνηση της Ευρωλίγκα να… απενεργοποιήσει τις ποινές εναντίον του «ισχυρού άνδρα» της ΚΑΕ Παναθηναϊκού ήταν η κίνηση καλής θέλησης που περίμεναν οι πράσινοι.

Αυτό σημαίνει ότι ο «DPG» θα είναι κανονικά και με τον… Νόμο στα επίσημα του ΟΑΚΑ στα παιχνίδια της Ευρωλίγκας.

Κανείς όμως δεν έχει προεξοφλήσει τι θα γίνει εάν για οποιονδήποτε λόγο υπάρξει νέα παραβατική, έστω σύμφωνα με την Ευρωλίγκα, συμπεριφορά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Το σίγουρο είναι πως οι ποινές θα ενεργοποιηθούν.