Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι Υπηρεσίες του Δήμου Χανίων, λόγω του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού, που έχει εκδοθεί από την Ε.Μ.Υ. καθώς επίσης και από τις κατά τόπους αντιπεριφέρειες του νησιού έχουν εκδοθεί σχετικές οδηγίες για την πρόληψη πιθανών ατυχημάτων ή έκτακτων γεγονότων.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας από σήμερα Πέμπτη έως και την Κυριακή 30-09-2018 αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα ισχυροί άνεμοι, βροχοπτώσεις, καταιγίδες και για το λόγο αυτό όπως επισημαίνει και η αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου, συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις ημέρες εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους, που προέρχονται από την εκδήλωση αυτών.

Επίσης καλούνται οι πολίτες, να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία, Πυροσβεστική Λιμενικό κλπ.

Σε περίπτωση ανάγκης να καλούν: την Αστυνομία (100), την Πυροσβεστική (199), το ΕΚΑΒ (166), τον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112 που υπάρχει και η δυνατότητα εντοπισμού θέσης του καλούντος.

Μέχρι αυτή την ώρα παρά τις κατά τόπους βροχοπτώσεις και τους κατά τόπους ισχυρούς ανέμους ειδικά στις παραθαλάσσιες περιοχές της Κρήτης, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή περιπτώσεις κινδύνου για πολίτες.

Διαβάστε επίσης

Προβλέψεις για Μεσογειακό κυκλώνα – Ποιες περιοχές θα πλήξει

Σαρωτικός ο «Ξενοφών»: Κλειστά σχολεία, διακοπές ρεύματος, δεμένα πλοία στα λιμάνια

Μεσογειακός κυκλώνας με 12 μποφόρ στην Ελλάδα – Δείτε που θα «χτυπήσει» την Παρασκευή