Σφοδρή επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε μέσω της ιστοσελίδας του ο Μίκης Θεοδωράκης, με αφορμή την ποινική δίωξη του επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ο μεγάλος Ελληνας δημιουργός κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα, μεταξύ άλλων, για τακτικές «διωκτών κομμουνιστών από τη μετεμφυλιακή Ελλάδα», αποκαλώντας τον μάλιστα και «Μανιαδάκη» (σ.σ ο Μανιαδάκης υπήρξε επί Μεταξάμ υπουργός Ασφαλείας και διώκτης των κομμουνιστών).

Στη συνέχεια διερωτάται «να αναμένω κι εγώ την δική μου κλήση «δι’ υπόθεσίν μου» (και στο βάθος Μακρόνησος);»

Ολόκληρη η δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη:

«Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και νυν αρχηγός κόμματος, καλείται στην Ασφάλεια όπως γινόταν με τους αριστερούς και δημοκράτες για εκφοβισμό, στις σκοτεινές μέρες της μετεμφυλιακής Ελλάδας.

Ώστε και Μανιαδάκης κύριε Πρωθυπουργέ;

(Ο Μανιαδάκης υπήρξε επί Μεταξά υπουργός Ασφαλείας και διώκτης των κομμουνιστών).

Η ταχύτητά σας προς τα πίσω είναι άξια θαυμασμού.

Να αναμένω κι εγώ την δική μου κλήση «δι’ υπόθεσίν μου» (και στο βάθος Μακρόνησος);

Προτρέχω…

Κάτω τα χέρια από τον Λαφαζάνη (και κάθε Λαφαζάνη)!

Αυτό έχω να σας πω».

Λαφαζάνης: Όσοι αγωνίζονται δεν απολογούνται

Νωρίτερα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μετέβη στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής που κλήθηκε να απολογηθεί για τις υποθέσεις που αφορούν στην παρεμπόδιση κρατικής λειτουργίας, τις πράξεις στις οποίες προέβη κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων κατά των πλειστηριασμών.

Εις βάρος του διενεργείται προκαταρκτική εξέταση κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Η Κρατική Ασφάλεια ζητά εξηγήσεις από τον επικεφαλής της ΛΑΕ για τις δράσεις του στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων ενάντια στους πλειστηριασμούς, με τον κ. Λαφαζάνη να κατηγορείται ακόμα και για οπλοκατοχή.

«Δεν πρόκειται να απολογηθώ σε αυτό το τμήμα (Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικούς Πολιτεύματος της Κρατικής Ασφάλειας) δεν το νομιμοποιώ, δεν το αναγνωρίζω. Είμαστε εδώ για να ζητήσουμε την διάλυσή του εδώ και τώρα» τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης προσερχόμενος σήμερα, Τετάρτη, στη ΓΑΔΑ.

Απευθυνόμενος στα μέλη της ΛΑΕ που συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της ΓΑΔΑ επεσήμανε ότι «εδώ ερχόμουν για να υπερασπίσω αυτούς που διώκονται, αυτούς που συλλαμβάνονται άδικα, δεν περίμενα ότι μετά τις διώξεις της χούντας του Παπαδόπουλου θα είχαμε διώξεις από πρώην συντρόφους μου, εκδικητικές διώξεις γιατί δεν μπορούν να ακούνε ούτε την φωνή μας, γιατί η φωνή μας είναι η φωνή της συνείδησής τους. Η φωνή που τους λέει ότι πρόδωσαν τα πάντα, εγκαταλείψανε αρχές, στόχους, διακηρύξεις».