Σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή  καταδικάστηκε από  το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας η πρώην υποψήφια της Χρυσής Αυγής, Θέμις Σκορδέλη, αλλά και δύο ακόμα άτομα για  , που ήταν κατηγορούμενα για επίθεση σε βάρος  Αφγανού υπηκόου το Σεπτέμβριο του 2011 στον Άγιο Παντελεήμονα. Το  δικαστήριο, ενώπιον του οποίου εκδικάστηκε κατ΄έφεση η υπόθεση ,

έκρινε ένοχη  την Θ. Σκορδέλη για ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη, ενώ  ως φυσικοί αυτουργοί καταδικάστηκαν οι δύο συγκατηγορούμενοί της .

Νωρίτερα, την ενοχή όλων είχε ζητήσει ο εισαγγελέας  αναφέροντας πως «η χρήση του μαχαιριού προκάλεσε χτυπήματα, με στόχο να πλήξουν καίρια το σώμα του παθόντος, δηλαδή να προκαλέσουν βαριά σωματική βλάβη. Άλλωστε, οι κατηγορούμενοι που προχώρησαν στην πράξη τους μετά από προτροπή της κατηγορούμενης, αναγνωρίστηκαν από το θύμα».

Ο πολιτικώς ενάγων αναφέρθηκε στο βράδυ εκείνο που βρέθηκε χτυπημένος με μαχαίρι στο πεζοδρόμιο. Όπως κατάθεσε, ήταν με δύο φίλους τους στο δρόμο όταν ξαφνικά πλησίασαν 15 άτομα, ανάμεσά τους μια γυναίκα και δύο άντρες.