Η Τουρκία ενίσχυσε την στρατιωτική της παρουσία στην Ιντλίμπ σ’ ένα από τα παρατηρητήρια που έχει δημιουργήσει στη συριακή αυτή επαρχία, η οποία ελέγχεται από αντάρτες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, οι ενισχύσεις αυτές, που αποτελούνται κυρίως από άρματα μάχης και άλλους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, είναι οι μεγαλύτερες που έχουν σταλεί στην Ιντλίμπ από την αρχή Σεπτεμβρίου, ενώ οι πρόεδροι της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντώνται σήμερα στο Σότσι (νοτιοδυτική Ρωσία) για να επιχειρήσουν να συνεννοηθούν για την τύχη του ανταρτικού αυτού θυλάκου.

Οι ενισχύσεις εστάλησαν χθες Κυριακή με μια «αυτοκινητοπομπή πενήντα οχημάτων» προς το τουρκικό παρατηρητήριο στη Ζισρ αλ-Σουγούρ, στη νοτιοδυτική περιοχή της Ιντλίμπ.

Η Τουρκία διαθέτει συνολικά δώδεκα παρατηρητήρια στην επαρχία Ιντλίμπ, η οποία αποτελεί μία από τις «ζώνες αποκλιμάκωσης» που έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο της λεγόμενης διαδικασίας της Αστάνα που έχει αναδόχους την Τουρκία, η οποία υποστηρίζει τους αντάρτες, και τη Ρωσία και το Ιράν, συμμάχους του συριακού καθεστώτος.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η Τουρκία έστειλε τις τελευταίες ημέρες αυτοκινητοπομπές στρατιωτικών ενισχύσεων προς τα παρατηρητήρια, τα οποία ελέγχονται από εκατοντάδες τούρκους στρατιωτικούς.