«Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι πιο σημαντικό από το ιταλικό πρωτάθλημα»,υποστήριξε ο πρόεδρος της Μίλαν (αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Γιουρόπα Λιγκ), Πάολο Σκαρόνι, αναλύοντας τις προοπτικές της ομάδας, στο αγωνιστικό αλλά και οικονομικό κομμάτι.

Η Μίλαν λειτουργεί πλέον με νέα διεύθυνση, καθώς οι Κινέζοι επιχειρηματίες που είχαν τις μετοχές αποχώρησαν και τη θέση τους πήρε αμερικάνικη εταιρία, η οποία έχει ως πρώτο μέλημα την οικονομική εξυγίανση, σύμφωνα με τους κανόνες της ΟΥΕΦΑ.

«Εχουμε δύο βουνά να ανέβουμε. Το πρώτο έχει να κάνει με το χτίσιμο μίας ομάδας που θα μπορεί να νικάει στο γήπεδο και το δεύτερο, με το οικονομικό κομμάτι», είπε ο Σκαρόνι στην Corriere della Sera.

«Η αθλητική πλευρά είναι η πιο σημαντική.Νομίζω ότι έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση αυτή, με την άφιξη των Λεονάρντο και Μαλντίνι, δύο ανθρώπων ικανών και ποιοτικών, οι οποίοι έχουν προσφέρει πολλά στη Μίλαν. Ετσι, κερδίσαμε πάλι την εμπιστοσύνη των οπαδών, με αποτέλεσμα την αύξηση των πωλήσεων εισιτηρίων. Η αλήθεια όμως φαίνεται στο γήπεδο και έχουμε μία νεανική , αλλά και δυνατή ομάδα που ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχει και τα αποτελέσματα που θέλουμε», σημείωσε ο πρόεδρος των ροσονέρι.

«Η δεύτερη επιτυχία είναι πως έχουμε ένα κλαμπ, σε ισχυρή οικονομική θέση. Τώρα ο ισολογισμός είναι σταθερός και πλήρως συμβατός με τους κανονισμούς της ΟΥΕΦΑ. Το τρίτο σημαντικό ζήτημα είναι η αύξηση των εσόδων. Δεν θέσαμε το Τσάμπιονς Λιγκ ως στόχο αυτή τη σεζόν, αλλά η θέση της Μίλαν είναι σε αυτή τη διοργάνωση», πρόσθεσε ο Πάολο Σκαρόνι. «Ετσι όπως έχει εξελιχθεί το ποδόσφαιρο, το Τσάμπιονς Λιγκ είναι πιο σημαντικό από το ιταλικό πρωτάθλημα».