Σε ρυθμό εκλογικό  κινούνται τα μεγαλύτερα δικαστήρια της χώρας  καθώς δικαστές και εισαγγελείς καλούνται  το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου να ψηφίσουν  τα πρόσωπα που θα  αναλάβουν το «τιμόνι»  των δικαστηρίων.

Στο Εφετείο Αθηνών, από όπου  αποχωρεί ο προϊστάμενος του Θεόδωρος Κανελλόπουλος ο οποίος ήδη έχει προαχθεί σε αρεοπαγίτη , ένας μόνο πρόεδρος Eφετών έχει θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του διευθύνοντος.

Πρόκειται για τον πρόεδρο εφετών Κωνσταντίνο Σταμαδιάνο, ο οποίος  στο παρελθόν  είχε  αναδειχθεί με την ψήφο των συναδέλφων του  στη θέση του προϊσταμένου του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών,  μετά την αποχώρηση του Αντώνη Λιόγα ο οποίος ολοκλήρωσε τη θητεία του εξασφαλίζοντας ηρεμία στην Εισαγγελία, υποψήφοι να τον διαδεχθούν στη θέση του προϊσταμένου είναι  οι εισαγγελείς εφετών Παντελής Στραγάλης  και  Ιωάννης Μωραϊτάκης.

Στο κρίσιμο πόστο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών μετά την αποχώρηση του Ηλία Ζαγοραίου, τον οποίο τίμησαν οι συνάδελφοί του και τον εμπιστεύτηκαν για τη θέση αυτή για συνεχόμενες θητείες , υποψηφιότητα για τη θέση του προϊσταμένου θέτουν οι εισαγγελείς Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου και Ευάγγελος Ιωαννίδης  καθώς και  ο εισαγγελέας Γεώργιος Δούβας.

Σε ό,τι αφορά το Πρωτοδικείο της Αθήνας  έχει εκδηλωθεί και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από άποψη    αριθμού  υποψηφίων  προέδρων Πρωτοδικών. Έτσι την ψήφο των συναδέλφων τους θα διεκδικήσουν οι πρόεδροι Πρωτοδικών  Γιώργος  Γρίβας,  Ειρήνη Κατινιώτη, Ιωάννα Κουκουράκη και Δημήτρης  Σκουτέρης.