Eπίσπευση των διαπραγματεύσεων για το Brexit, την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε μέσα στο φθινόπωρο να υπάρξει μία συμφωνία των «27» με το Λονδίνο, ζητά ο αυστριακός καγκελάριος και προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κατά το τρέχον εξάμηνο Σεμπάστιαν Κουρτς.

Κατά την άποψή του, για μία συντεταγμένη έξοδο της Βρετανίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να καταθέσει τις προτάσεις της πριν από τη Σύνοδο Κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου στο Σάλτσμπουργκ, στο πλαίσιο της εκ περιτροπής Προεδρίας της Αυστρίας στην ΕΕ, το δεύτερο εξάμηνο του 2018.

«Ελπίζω ότι θα κατορθώσουμε να προχωρήσουμε στην υπόθεση του Brexit’, ανέφερε ο Αυστριακός καγκελάριος, τονίζοντας πως «η σημαντικότερη πρόκληση κατά τη διάρκεια της αυστριακής Προεδρίας είναι μία συντεταγμένη προετοιμασία του Brexit».

Ο ίδιος θεωρεί πως μία άτακτη έξοδος δεν θα ζημίωνε μόνον την Βρετανία, αλλά θα σημάνει μία μαζική ζημία και για τις δύο πλευρές, δηλαδή και για τους «27» της ΕΕ.

Διαβάστε επίσης:

Η Μέι ετοιμάζεται για ένα Brexit δίχως συμφωνία