Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ ευχήθηκε για το εβραϊκό νέο έτος στους Εβραίους στο Ιράν και σε όλο τον κόσμο με μήνυμά του την Κυριακή στο Twitter, την ώρα που αυξάνεται η ένταση μεταξύ της Ισλαμικής Δημοκρατίας και του Ισραήλ για τον ρόλο της Τεχεράνης στην περιοχή.

«Καθώς ο ήλιος δίνει τη θέση του στο φεγγάρι, εύχομαι σε όλους τους εβραίους συμπατριώτες μου και στους Εβραίους σε όλο τον κόσμο μια πολύ Ευτυχισμένη Νέα Χρονιά γεμάτη ειρήνη και αρμονία. Χαρούμενη Rosh Hashanah (εβραϊκή πρωτοχρονιά)», δήλωσε ο Ζαρίφ μέσω του μηνύματός του.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι πραγματοποίησε πάνω από 200 επιθέσεις εναντίον ιρανικών στόχων στη Συρία τα τελευταία δύο χρόνια και προειδοποίησε την περασμένη Δευτέρα ότι μπορεί να επιτεθεί σε ύποπτα ιρανικά στρατιωτικά μέσα στο Ιράκ.

Το Ιράν δεν αναγνωρίζει το Ισραήλ και προειδοποίησε τον περασμένο μήνα ότι θα πλήξει αμερικανικούς και ισραηλινούς στόχους, αν δεχθεί επίθεση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά τη δήλωση του συμβούλου ασφαλείας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι η Ουάσινγκτον θα ασκήσει τη μέγιστη πίεση στην Τεχεράνη πέρα από τις οικονομικές κυρώσεις.

Ο Ζαρίφ, ο οποίος έχει στείλει παρόμοιους χαιρετισμούς κατά το παρελθόν, μαζί με τον πρόεδρο Χασάν Ροχανί, ανάρτησε επίσης φωτογραφίες από εορταστικές τελετές που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ της εβραϊκής μειονότητας του Ιράν.

Η αρχαία εβραϊκή κοινότητα του Ιράν έχει μειωθεί σε περίπου 10.000 με 20.000 μέλη από 85.000 που αριθμούσε την εποχή της Ισλαμικής Επανάστασης του 1979, ωστόσο πιστεύεται ότι είναι η μεγαλύτερη στη Μέση Ανατολή εκτός του Ισραήλ.