«Τα τελευταία πέντε χρόνια αυξήθηκε αισθητά το ποσοστό των Ρώσων που υποστηρίζουν την άποψη ότι οι μαθητές των σχολείων πρέπει να φορούν στολή, αφού το ποσοστό, από το 66% που ήταν το 2013 έφθασε στο 82% το 2018» αναφέρεται στην έρευνα.

Το 36% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι με την ενιαία σχολική στολή θα εξασφαλισθεί η κοινωνική ισότητα μεταξύ των μαθητών, ενώ το 31% εκτιμούν ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο οι μαθητές θα είναι πιο πειθαρχημένοι.

Ωστόσο το 15% των Ρώσων τάσσεται κατά της πρότασης να επανέλθει η σχολική στολή στα σχολεία.

Το 32% των ερωτηθέντων πάντως υποστήριξε ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο κόστος της στολής, ενώ 19% θεωρούν ότι τα παιδιά φορώντας την στολή θα χάσουν το προσωπικό τους στιλ. Το 17% τάχθηκε υπέρ του να ντύνονται όπως θέλουν οι μαθητές, ενώ το 11% δήλωσαν ότι η στολή δεν έχει νόημα.

Εκτός των άλλων 65% των Ρώσων πιστεύουν ότι και οι εκπαιδευτικοί πρέπει να έχουν τον δικό τους ενδυματολογικό κώδικα. Στις ηλικίες 25-34 ετών το ποσοστό αυτό είναι ακόμη μεγαλύτερο καθώς φθάνει το 77% ενώ άτομα μεγαλύτερης ηλικίας δεν συμφωνούν σε ποσοστό 57% με την εισαγωγή ενδυματολογικού κώδικα για τους εκπαιδευτικούς

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στις 27 Αυγούστου του 2018 σε δείγμα 1600 ατόμων ηλικίας 18 ετών και άνω με την μέθοδο της τηλεφωνικής συνέντευξης.