«Δεν σταματάμε να παίζουμε γιατί γινόμαστε μεγαλύτεροι, γερνάμε γιατί σταματάμε να παίζουμε» Αυτή η φράση του George Bernard Shawm Ιρλανδού δραματουργού είναι το σύνθημα του δωματίου απόδρασης στο οποίο ο Λουίς Ενρίκε όλους τους παίκτες του το απόγευμα της Τετάρτης (05/09). Ο προπονητής των Φούριας Ρόχας έκανε αυτή την έκπληξη στην ομάδα, λέγοντάς τους ότι στις 17.15 έπρεπε να είναι έτοιμοι για να πάνε σε μια «δραστηριότητα»!

Ο έμπειρος τεχνικός, ο οποίος κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Μπάρτσα είχε πάει τους παίκτες του για… kart, επέλεξε αυτή τη φορά μια διαφορετική δραστηριότητα, με σκοπό να ενισχύσει την ομαδικότητα, δίνοντας τους την ευκαιρία να βγουν για λίγο από το προπονητικό κέντρο στο οποίο έχουν συγκεντρωθεί από την περασμένη Δευτέρα χωρίς να απολαμβάνουν ελεύθερα την «εξωγηπεδική» ζωή.

Το πρόγραμμα του δωματίου διαφυγής, escape room όπως τα ονομάζουμε ακόμα κι εδώ στην Ελλάδα, είχε τρία δωμάτια: Την Κεντρική Τράπεζα της Μαδρίτης, το δωμάτιο Prison Break και το Zodiac Killer. Το δωμάτιο διαφυγής είναι ένα παιχνίδι φυσικών και πνευματικών δεξιοτήτων που συνίσταται στο κλείδωμα μιας ομάδας ανθρώπων σε ένα δωμάτιο ή σε πολλά, από τα οποία πρέπει να φύγουν σε μια αναμενόμενη ώρα, περνώντας δοκιμές και λύνοντας αινίγματα και γρίφους!