Η μεταγραφή του Γιάγια Τουρέ στον Ολυμπιακό προκάλεσε αίσθηση σε όλο τον κόσμο και αυτό φάνηκε από την έκταση που πήρε η είδηση της επιστροφής του διεθνούς άσου στους ερυθρόλευκους. Πολλές ιστοσελίδες από κάθε γωνιά του κόσμου μετέδωσαν την μεγάλη μεταγραφή που έκανε η ομάδα του λιμανιού και μάλιστα αξίζει να σταθεί κάποιος στα όσα αναφέρει η έγκυρη ιστοσελίδα insideworldfootball.com.

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα χαρακτηρίζει θριαμβευτική την επιστροφή του Τουρέ στον Ολυμπιακό και κάνει ιδιαίτερη μνεία, στην κίνηση του ηγέτη των πειραιωτών, Βαγγέλη Μαρινάκη να προχωρήσει στην απόκτηση του παίκτη. Χαρακτηρίζει μάλιστα τεράστιο κατόρθωμα του Βαγγέλη Μαρινάκη, την υλοποίηση της συγκεκριμένης μεταγραφής. Στο σχετικό ρεπορτάζ επισημαίνεται επίσης πως πολλές ομάδες έδειξαν ενδιαφέρον για την απόκτηση του Τουρέ, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής.

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ιστοσελίδα insideworldfootball.com:

«Ο Γιάγια Τουρέ είναι ένας ποδοσφαιρικός θρύλος αλλά πλέον για τους οπαδούς του Ολυμπιακού είναι αθάνατος. Ο Τουρέ επέστρεψε στον Ολυμπιακό, δώδεκα χρόνια μετά την τελευταία του σεζόν στην ομάδα κι ενώ ήταν ο κορυφαίος ελεύθερος παίκτης στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Χιλιάδες οπαδοί του Ολυμπιακού υποδέχθηκαν τον Τουρέ, ανεμίζοντας σημαίες και πανηγυρίζοντας για την επιστροφή του παίκτη. Λίγο μετά την υποδοχή ο Ολυμπιακός νίκησε τα Γιάννινα με 5-0 σε αγώνα του ελληνικού πρωταθλήματος.

Η απόκτηση του τετράκις κορυφαίου παίκτη της Αφρικής είναι ένα αναμφισβήτητο κατόρθωμα του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος ήταν δίπλα στον Τουρέ κατά την υποδοχή του παίκτη από τον κόσμο. Ο Τουρέ ήταν περιζήτητος από πολλές ομάδες προτού πάρει απόφαση για το που θα συνεχίσει την καριέρα του.

«Όταν κατάλαβα πως για τον Γιάγια η επιστροφή στον Ολυμπιακό θα σήμαινε επιστροφή στο σπίτι, τότε η μοναδική μου επιλογή ήταν να ικανοποιήσω τις απαιτήσεις του και να εξασφαλίσω πως ένα όνειρο των οπαδών και του Γιάγια θα γίνει πραγματικότητα» υποστήριξε ο Μαρινάκης.

«Δεν έχω καμιά αμφιβολία πως θα είναι ένας υπέροχος ηγέτης τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων για τον Ολυμπιακό».

Ο Τουρέ είναι ένα πολύ δυνατό brand name στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη λάμψη και αξία στον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι από τα πιο γνωστά κλαμπ στον κόσμο. Η επιστροφή του Τουρέ στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι επίσης και μια επιστροφή στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο καθώς ο Ολυμπιακός συμμετέχει φέτος στο Γιουρόπα Λιγκ».