Η ισπανική λίγκα σχεδιάζει να επιδοτήσει το ταξίδι και το κατάλυμα για τους φιλάθλους μετά την απόφαση της να διεξάγεται ένας αγώνας το χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ, η εντός έδρας αναμέτρηση της Τζιρόνα με την Μπαρτσελόνα στις 27 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί στο Μαϊάμι. Η Primera συναίνεσε στην διεξαγωγή ενός αγώνα ανά σεζόν στις ΗΠΑ για πρώτη φορά, στο πλαίσιο 15ετούς συμφωνίας με την εταιρεία ΜΜΕ «Relevent», σχέδιο που έχει δεχθεί έντονη κριτική από την ισπανική ομοσπονδία και την ένωση Ισπανών ποδοσφαιριστών.

Πηγή που πρόσκειται στη La Liga δήλωσε στο BBC Sport ότι η επιδότηση ταξιδιού και καταλύματος θα αφορά τους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας, ενώ άλλοι φίλαθλοι θα αποζημιωθούν, επειδή δεν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τον συγκεκριμένο εντός έδρας αγώνα.

Η καταλανική εφημερίδα «Sport» αναφέρει ότι θα υπάρχουν 1.500 δωρεάν θέσεις διαθέσιμες για τους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας της Τζιρόνα αλλά και διανυκτερεύσεις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα όσοι δεν θέλουν να κάνουν το υπερατλαντικό ταξίδι, θα πάρουν ένα εισιτήριο για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου» στις 23 Σεπτεμβρίου, ενώ οι φίλαθλοι που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα παιχνίδια σε Μαϊάμι και Βαρκελώνη θα λάβουν έκπτωση στο εισιτήριο διαρκείας τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η La Liga δεν έχει επιβεβαιώσει αν το παιχνίδι που θα διεξαχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι το Τζιρόνα-Μπαρτσελόνα, ενώ και οι δύο σύλλογοι αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα. Εκπρόσωπος Τύπου της La Liga δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τους συλλόγους, την τοποθεσία ή την ώρα του αγώνα. Απλά ότι εργαζόμαστε με όλους τους εμπλεκόμενους, τους συλλόγους, τους παίκτες, τους φιλάθλους, τα θεσμικά όργανα, προκειμένου να κάνουμε αυτό να συμβεί και για να μπορούν όλοι να το απολαύσουν».