Μετά τη Μαδρίτη, το Παρίσι, την Κρακοβία, το Λος Άντζελες και άλλες μεγάλες πόλεις, το πρότζεκτ «Dissolving Localities» έρχεται και στην Αθήνα. Συγκεκριμένα στον χώρο της Παλιάς Βιβλιοθήκης της Α.Σ.Κ.Τ., τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου στις 21.30 (Πειραιώς 256, είσοδος ελεύθερη).

To πρότζεκτ είναι ουσιαστικά μια πλατφόρμα που συνδέει το αστικό τοπίο με την περφόρμανς συλλέγοντας εικόνες και ήχους από την καθημερινή ζωή των κατοίκων που τις μετατρέπει σε καλλιτεχνική δημιουργία.

Ξεκίνησε από την Ιερουσαλήμ όπου καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο συνεργάστηκαν στη συλλογή οπτικοακουστικού υλικού από την πόλη, το οποίο μετά παρουσιάστηκε ως περφόρμανς με ζωντανό mixing του υλικού αυτού.

Εν συνεχεία εξελίχθηκε συνδέοντας την Ιερουσαλήμ με άλλες πόλεις ανά τον κόσμο και έχει μεταξύ άλλων παρουσιαστεί σε: Μαδρίτη, Παρίσι, Κρακοβία, Λος Άντζελες.

Για το «Dissolving Localities: Athens», τα τρία βασικά μέλη της ομάδας Emmanuel Witzthum, Thomas Koner και Arik Futerman σε συνεργασία με την Ελληνίδα video artist Έλενα Ζερβού, θα φιλοξενηθούν στην Αθήνα για διάστημα μίας εβδομάδας.

Μέσα σε επτά ημέρες θα διερευνήσουν το αστικό τοπίο και θα συλλέξουν οπτικοακουστικό υλικό από την πόλη και τους κατοίκους της. Το υλικό στη συνέχεια μοντάρεται σε οπτικοακουστικές ενότητες από την πόλη, οι οποίες μετά μιξάρονται ζωντανά επί σκηνής από τους τέσσερις καλλιτέχνες, παρουσιάζοντας πάλι την πόλη στους κατοίκους της.

Έτσι, μέσα από την επί σκηνής ερμηνεία της πόλης προκύπτουν καινούργιες και διαφορετικές οπτικές γωνίες τόσο για το κοινό όσο και για τους ερμηνευτές, με την επιμέλεια της ομάδας Βetween the Seas: Mediterranean Performance Lab.