Με συμβιβασμό αναμένεται να «κλείσει» η υπόθεση φοροδιαφυγής στην οποία εμπλέκεται ο Ζοζέ Μουρίνιο. Οπως αναφέρει ο ισπανικός Τύπος, ο Πορτογάλος τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, συμφώνησε να καταβάλει στις ισπανικές Αρχές το ποσό των 669.323 ευρώ, προκειμένου να διευθετηθεί η «εκκρεμότητα» που έχει. Η υπόθεση αφορά στα έσοδα που απέκρυψε ο Μουρίνιο, το διάστημα 2011-2012, χρησιμοποιώντας εταιρεία που διαχειριζόταν τα δικαιώματα για την εικόνα του.

Οπως είναι γνωστό, το 2014, ο Πορτογάλος προπονητής, κατέβαλε για αντίστοιχη περίπτωση, το ποσό των 4,4 εκ. ευρώ, ενώ έχει τιμωρηθεί και με φυλάκιση ενός έτους, που δεν εκτελέσθηκε, δεδομένου ότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία στην Ισπανία, ποινές μέχρι διετή φυλάκιση δεν εκτελούνται και διευθετούνται με εξαγορά.

Η υπόθεση Μουρίνιο, εντάσσεται στην ιδιαίτερα διαδεδομένη -στην Ισπανία- ιστορία με τα δικαιώματα εικόνας, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις καταβάλλονται μέσω off-shore εταιρειών κι έτσι αποφεύγεται τη φορολόγηση. Για αντίστοιχες υποθέσεις, έχουν τιμωρηθεί ή κατηγορούνται ο Λιονέλ Μέσι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Ρανταμέλ Φαλκάο και αρκετοί ακόμη «αστέρες» του ποδοσφαίρου.