Τα κεφάλαια που διαθέτουν συνολικά σε δολάρια 23 Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι, αυξήθηκαν κατά 8,735 δισ. δολάρια από τις αρχές του χρόνου και συγκεκριμένα έως τις 2 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του δείκτη Bloomberg Billionaires Index (κατάλογος με τα περιουσιακά στοιχεία που ανανεώνεται ημερησίως του πρακτορείου Bloomberg).

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ρωσικού ομίλου Novatec, Λεονίντ Μίχελσον, ο οποίος κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ των Ρώσων δισεκατομμυριούχων και την 43η θέση στον γενικό κατάλογο διεθνώς με περιουσιακά στοιχεία της τάξεως των 20,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μέσα σε διάστημα 8 μηνών αύξησε το κεφάλαιό του κατά 3, 63 δισ. δολάρια.

Ο κατέχων την δεύτερη θέση (47η παγκοσμίως) στον κατάλογο των ρώσων δισεκατομμυριούχων και βασικός μέτοχος του ρωσικού ομίλου Severstal Αλεξέι Μορντασόφ αύξησε την περιουσία του κατά 108, εκ. δολάρια, η οποία έφθασε στις 2 Σεπτεμβρίου τα 19,8 δισ. δολάρια.

Την τρίτη θέση (και την 50η παγκοσμίως) κατέχει ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου μεταλλουργίας Novolipetsk Βλαντίμιρ Λίσιν, το κεφάλαιο του οποίου αυξήθηκε κατά 1,33 δισ. φθάνοντας τα 19,4 δισ. δολάρια.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο πρόεδρος του ομίλου Interros και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Norilski Nikel Βλαντίμιρ Ποτάνιν με περιουσία 18,3 δισ. δολάρια ( +608 εκ. δολάρια από τις αρχές του έτους) και στην πέμπτη θέση ο βασικός μέτοχος της Eurochim Αντρέι Μελνιτσένκο με περιουσία 15,9 δισ. δολάρια (+2,06 δισ. δολάρια από τις αρχές του χρόνου). Ο Ποτάνιν και Μελνιτσένκο στον γενικό κατάλογο του Bloomberg Billionaires Index κατέχουν την 54η και 70 θέσεις αντίστοιχα.