Για την εμπέδωση κλίματος διαλόγου, την οποία θα επιδιώξει, τόσο ο ίδιος όσο και οι νέοι αντιπρυτάνεις, δεσμεύτηκε αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ο καθηγητής Οικονομικών Επιστημών Στέλιος Κατρανίδης.

Ο νέος πρύτανης εξήγησε πως η αλλαγή του κλίματος θα επιτευχθεί μέσα από συχνότερη ανταλλαγή απόψεων μέσα στο πανεπιστήμιο, με σεβασμό στις γνώμες όλων, αλλά και μέσα από την καλλιέργεια ισχυρότερων δεσμών με τα υπόλοιπα ΑΕΙ, αλλά ταυτόχρονα και τη βελτίωση της επικοινωνίας με το υπουργείο Παιδείας.

Ο κ. Κατρανίδης, καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Οικονομικών και Περιφερειακών Σπουδών, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του ευχαρίστησε τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας που τον εμπιστεύθηκαν. Μαζί του ανέλαβαν ως Αντιπρυτάνεις η καθηγήτρια του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής της Σχολής Επιστημών Πληροφορίας, Ευγενία Αλεξανδροπούλου, ο καθηγητής του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών της Σχολής Οικονομικών και Περιφερειακών Σπουδών, Δημήτριος Κυρκιλής και ο καθηγητής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης της Σχολής Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών, Δημήτριος Χανδράκης. Οι νέοι Αντιπρυτάνεις εξελέγησαν, κατ' εφαρμογή του νέου συστήματος εκλογής πρυτανικών αρχών, για πρώτη φορά από ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο.

Η θητεία της νέας διοίκησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας είναι τετραετής και λήγει στις 31 Αυγούστου 2022.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από