Η ιταλική Μίλαν, η ισπανική Μπέτις και η Ντούντελανζ από το Λουξεμβούργο είναι οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στον 6ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι Ερυθρόλευκοι στάθηκαν άτυχοι, παρότι μπήκαν στην κληρωτίδα από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας. ΚΛηρώθηκαν με δύο πολύ δυνατές ομάδες, ενώ από το τέταρτο γκρουπ πήραν την αδύναμη Ντουντελάντζ από το Λουξεμβούργο, η οποία αποτελεί την έκπληξη της διοργάνωσης έως τώρα καθώς συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της στους ομίλους.

Για τη Μίλαν τι μπορεί να πει κανείς; Επτά φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης, μπορεί να είναι σε περίοδο ανασύνταξης, ωστόσο δεν παύει να είναι μία «βαριά» φανέλα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Στον πάγκο είναι ο άλλοτε προπονητής του ΟΦΗ και παλιός μεγάλος μέσος, ο Τζενάρο Γκατούζο. Το καλοκαίρι έκανε ηχηρές μεταγραφές αποκτώντας τους Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Γιουβέντους), Τιεμουέ Μπακαγιόκο (Τσέλσι), Ντιέγκο Λασάλτ (Τζένοα), Φάμπιο Μπορίνι (Σάντερλαντ), Πέπε Ρέινα (Νάπολι), Σάμου Καστιγέχο (Βιγιαρεάλ) και Άλεν Χαλίλοβιτς (Αμβούργο). Υπήρξαν όμως και αποχωρήσεις όπως των Μπονούτσι (Γιουβέντους), Κάλινιτς (Ατλέτικο), Μπάκα (Βιγιαρεάλ) και Αντρέ Σίλβα (Σεβίλλη).

Η Μπέτις επέστρεψε φέτος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με την έκτη θέση στο ισπανικό πρωτάθλημα παίρνοντας απευθείας το εισιτήριο για τους ομίλους.

Στο Europa League επιστρέφει μετά τη σεζόν 2013-14, όταν έφτασε μέχρι τους «16» και αποκλείστηκε από τη Σεβίλλη. Προπονητής της ομάδας είναι ο Κίκε Σετιέν, ενώ όσον αφορά το ρόστερ, η διοίκηση αποφάσισε να ενισχύσει την ομάδα αποκτώντας ποδοσφαιριστές που θα την ανεβάσουν επίπεδο. Ηρθαν ο Πορτογάλος διεθνής μέσος Γουίλιαμ Καρβάλιο, ο Κανάλες από την Ρεάλ Σοσιεδάδ, ενώ κράτησε το καλύτερο για το τέλος με τον δανεισμό του Αργεντινού διεθνή άσου Τζιοβάνι Λο Σέλσο από την Παρί Σεν Ζερμέν.

Η Ντούντελανζ αποκλείστηκε στον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League από τη Βίντι με ισοπαλία εντός (1-1) και ήττα (1-2) στην Ουγγαρία, αλλά στη συνέχεια πέρασε τρεις γύρους στο Europa League. Απέκλεισε την Ντρίτα από το Κόσοβο με 2-1 και 1-1, στον τρίτο γύρο πέταξε έξω τη Λέγκια Βαρσοβίας παρά το 2-2 στο Λουξεμβούργο κερδίζοντας με 2-1 στην Πολωνία, ενώ τα κατάφερε και στα play offs κόντρα στην Κλουζ με δύο νίκες (2-0, 2-3).