Ο Σεμπάστιαν Φέτελ μπορεί να μην κέρδισε την pole position, όμως, όπως επιτάσσει η παράδοση, κατάφερε να κερδίσει τον πρώτο αγώνα  στην Formula1, στην πίστα του Βελγίου, μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα των ομάδων που είχαν να τρέξουν σε γκραν πρι από τα τέλη Ιουλίου. Ένας αγώνα που είχε κερδίσει και πέρσι, φανερώνοντας ότι η συγκεκριμένη πίστα των 44 γύρων του ταιριάζει γάντι.

Λίγο μετά τον τερματισμό του, ο Φέτελ δήλωσε, ότι » είχα μια καλή εκκίνηση, και αυτό με βοήθησε ώστε να διατηρήσω την πρωτοπορία μου στον αγώνα και στο τέλος να στεφθώ νικητής».

Ο γερμανός πιλότος οδηγώντας άψογα το μονοθέσιο της κόκκινης ομάδας – που δεν είχε και τα καλύτερα αποτελέσματα στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος – πήρε μια άνετη νίκη, δίνοντας του ένα ισχυρό βαθμολογικό πλεονέκτημα, πλησιάζοντας τον πρωτοπόρο προς το παρόν στο πρωτάθλημα των οδηγών, Λιούις Χάμιλτον.

Ο περσινός πρωταθλητής, ο Λιούις Χάμιλτον ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο νεαρός Μαξ Φερστάπεν της Red Bull, που βλέπει την ομάδα του παίρνει και πάλι τα πάνω της, αφήνοντας πίσω την κακή εμφάνιση του πρώτου μισού του φετινού πρωταθλήματος.

Στη βαθμολογία  πρωτοπόρος παραμένει ο Λούις Χάμιλτον με 231 βαθμούς, παρόλο που ο  Σεμπαστιάν Φέτελ μείωσε στους 17 βαθμούς, και ο Γερμανός πιλότος έχει πλέον 214 βαθμούς