Ανασχηματισμό σε κόμμα και κυβέρνηση δρομολογεί η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συγκαλείται την ερχόμενη Δευτέρα, και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να εκλέξει νέο Γραμματέα στο πλαίσιο των αποφάσεων του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να θέσει το κόμμα σε εκλογική ετοιμότητα.

Κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες, δεν υπήρξε ονοματολογία για τον νέο Γραμματέα, αλλά οι ζυμώσεις συνεχίζονται για την επιλογή του κατάλληλου προσώπου που θα πρέπει να είναι αποδεκτό από όλες τις τάσεις του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ, στο Πολιτικό Συμβούλιο, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, έγινε συζήτηση στρατηγικού χαρακτήρα δεδομένων και των αυξημένων καθηκόντων που υπάρχουν για την επόμενη περίοδο.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, στο ίδιο πλαίσιο θα γίνει και η συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής τη Δευτέρα «προκειμένου το κόμμα να καταστεί αντίστοιχο των προσδοκιών του κόσμου και να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες αυτής της νέας φάσης», τόνιζαν οι ίδιες πηγές.

Το 2019, χρονιά με πολλές αναμετρήσεις

Επισήμαιναν επιπλέον ότι οι αδυναμίες που έχουν εντοπιστεί και στη λειτουργία του κόμματος, πρέπει να διορθωθούν ώστε να ισχυροποιηθεί για να μπορέσει με μεγαλύτερη δύναμη να δώσει τις μάχες της επόμενης περιόδου.

Αλλωστε, κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου εξετάστηκε και η πολιτική συγκυρία, η στρατηγική των υπόλοιπων κομμάτων, ενόψει και του γεγονότος ότι ούτως ή άλλως το 2019 είναι χρονιά με πολλές αναμετρήσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο θεωρείται επιβεβλημένη και η ισχυροποίηση του κόμματος στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

Διαπιστώθηκε, μεταξύ άλλων, και πόσο έντονες και εμφανείς έχουν γίνει οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων.

Οι ίδιες πηγές υπογράμμιζαν ότι βασικό ζητούμενο στη νέα περίοδο είναι η υλοποίηση συνεκτικού πολιτικού σχεδίου που αφορά την ανάπτυξη, την αντιμετώπιση της ανεργίας, την ενίσχυση των εργαζομένων, την στήριξη της μισθωτής εργασίας, τις θεσμικές αλλαγές και συγκεκριμένες πολιτικές για τη νεολαία.