Έκκληση στον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς απευθύνει το διοικητικό συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), προκειμένου να εγκριθεί επιπλέον χρηματοδότηση για την κατασκευή αναγκαίων σχολικών μονάδων σε δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου καταγράφονται –όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της- σοβαρά προβλήματα από την έλλειψη σχολικής στέγης.

Το ΔΣ της ΠΕΔ-ΚΜ απέστειλε σχετική επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ιωάννη Δραγασάκη, τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο και τους συναρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών, Παιδείας, Οικονομικών και Υποδομών Κώστα Γαβρόγλου, Ευκλείδη Τσακαλώτο, και Χρήστο Σπίρτζη.

Η ίδια επιστολή κοινοποιήθηκε και στους πολιτικούς αρχηγούς Κυριάκο Μητσοτάκη, Φώφη Γεννηματά, Δημήτρη Κουτσούμπα, Βασίλη Λεβέντη, Σταύρο Θεοδωράκη, στους βουλευτές και τους δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας, στην προϊσταμένη του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου, τις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε», την ΚΕΔΕ, της ΠΕΔ της χώρας και τους δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με την ΠΕΔ-ΚΜ, σε σχετική πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εντάχθηκε, με συνολική δημόσια δαπάνη 35,5 εκατ. ευρώ, η κατασκευή εννέα σχολικών μονάδων σε δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ωστόσο -προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση- οι αιρετοί ζητούν υπερδέσμευση του αρχικού προϋπολογισμού, δεδομένου ότι στο πλαίσιο της ίδιας πρόσκλησης, υποβλήθηκαν και άλλες ώριμες και άρτιες προτάσεις, οι οποίες αξιολογήθηκαν θετικά και ως εκ τούτου, όπως αναφέρουν, μπορούν να χρηματοδοτηθούν. Επίσης, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, διευκρινίζουν ότι πρόκειται για χρηματοδότηση που εξασφαλίζεται χωρίς να απαιτηθεί, στην πράξη, η διάθεση περισσότερων πιστώσεων, λόγω των εκπτώσεων που θα επιτευχθούν κατά την υλοποίηση των ενταγμένων πράξεων.

Το Δ.Σ. της ΠΕΔ-ΚΜ ζητεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη ΔΕΘ, προκειμένου να του παρουσιάσει τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της έλλειψης της σχολικής στέγης.