Ο δικηγόρος του Μάικλ Κόεν — του πρώην προσωπικού δικηγόρου του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος την Τρίτη ομολόγησε ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστή την ενοχή του στις κατηγορίες περί παραβίασης της νομοθεσίας για τη χρηματοδότηση των προεκλογικών εκστρατειών και περί άλλων αξιόποινων πράξεων — υποστήριξε ότι ήταν ο Τραμπ αυτός που έδωσε εντολή στον Κόεν να διαπράξει ένα έγκλημα.

«Σήμερα, (ο Κόεν) σηκώθηκε και κατέθεσε ενόρκως ότι ο Ντόναλντ Τραμπ του έδωσε εντολή να διαπράξει ένα έγκλημα, κάνοντας πληρωμές σε δύο γυναίκες (την πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς και την πρώην playmate του Playboy Κάρεν Μακντούγκαλ) με κύριο σκοπό να επηρεαστεί η έκβαση μιας εκλογικής διαδικασίας», ανέφερε ο Λάνι Ντέιβις, δικηγόρος του Κόεν, σε ανακοίνωση Τύπου.

«Αν αυτές οι πληρωμές είναι έγκλημα για τον Μάικλ Κόεν, τότε γιατί δεν είναι έγκλημα για τον Ντόναλντ Τραμπ;», πρόσθεσε στην ανακοίνωση αυτή ο Ντέιβις.

Ο Κόεν ομολόγησε την ενοχή του, μεταξύ άλλων, στις κατηγορίες περί παραβίασης των κανόνων για τη χρηματοδότηση προεκλογικών εκστρατειών και άλλων αξιόποινων πράξεων, παραδεχόμενος ότι κατέβαλε χρηματικά ποσά για να επηρεάσει την έκβαση των εκλογών του 2016 κατ" εντολή ενός υποψηφίου — τον οποίο δεν κατονόμασε, αλλά σαφώς υπονόησε.

Τζουλιάνι: Καμιά αξιόποινη πράξη για τον πρόεδρο

Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν από ομοσπονδιακό δικαστήριο σε βάρος του Μάικλ Κόεν, του πρώην προσωπικού δικηγόρου του Ντόναλντ Τραμπ, δεν συμπεριλαμβάνουν καμιά αξιόποινη πράξη που θα μπορούσε να αποδοθεί στον ίδιο τον αμερικανό πρόεδρο, ενώ αποκαλύπτουν ένα «μοτίβο ψεμάτων και ατιμίας» από μέρους του Κόεν για μακρά χρονική περίοδο, έκρινε ο Ρούντι Τζουλιάνι, μέλος της ομάδας των δικηγόρων του ενοίκου του Λευκού Οίκου, σε ανακοίνωσή του.

«Δεν εμπεριέχεται καμιά κατηγορία για οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη σε βάρος του προέδρου στις κατηγορίες που ασκήθηκαν από την ομοσπονδιακή δικαιοσύνη εναντίον του κ. Κόεν», αναφέρει ο Τζουλιάνι στην ανακοίνωσή του.

«Είναι σαφές ότι, όπως σημείωσε ο εισαγγελέας, οι ενέργειες του κ. Κόεν αντανακλούν ένα μοτίβο ψεμάτων και ατιμίας για μια μακρά χρονική περίοδο», προσθέτει.

Διαβάστε επίσης:

Ενοχοι και οι δυο πρώην στενοί συνεργάτες του Τραμπ

Παραδόθηκε στο FBI ο πρώην δικηγόρος του Τραμπ