Η Google τιμά τους Ασιατικούς Αγώνες, οι οποίοι ξεκινούν στις 18 Αυγούστου με ένα doodle για την έναρξη.

Οι Ασιατικοί Αγώνες διεξάγονται στην Ινδονησία για φέτος και η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο στην Τζακάρτα. Οι αγώνες διοργανώνονται από την Ολυμπιακή Επιτροπή της Ασίας κάθε τέσσερα χρόνια.

Αθλητές από 45 χώρες θα διαγωνιστούν σε 55 αθλήματα, κάποια από τα οποία δεν είναι ολυμπιακά ενώ περιλαμβάνονται σε αυτούς και αθλήματα όπως το μπριτζ και το τζετ σκι.

Οι Ασιατικοί Αγώνες 2018 θα υποδεχτούν φέτος και τα video games, χωρίς επίσημο χαρακτήρα και χωρίς μετάλλια.  Ωστόσο τα video games στη διοργάνωση στην Κίνα το 2022 θα είναι επίσημο αγώνισμα των Ασιατικών Αγώνων.

Για πρώτη φορά, φέτος, οι αγώνες θα λάβουν μέρος σε δυο πόλεις. Την Τζακάρτα και το  Palembang. Η τελετή έναρξης και η τελετή λήξης θα γίνουν στο στάδιο Gelora Bung Karno.

Στους αγώνες θα συμμετάσχουν οι 45 χώρες που ανήκουν στο Ολυμπιακό συμβούλιο της Ασίας και κάποιες από αυτές είναι το Αφγανιστάν, η Νότια Κορέα, οι Μαλδίβες, η Μογγολία, το Μπουτάν, το Μπαγκλαντές, η Μαλαισία, το Ιράν, το Ιράκ, το Λάος, και άλλες.

Η τοξοβολία, το μπέιζομπολ, η κολύμβηση, η ποδηλασία, η ξιφομαχία, το μπάσκετ και άλλα αθλήματα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι θεατές που θα δώσουν το παρόν.

Οι Ασιατικοί Αγώνες θα ολοκληρθούν στις 2 Σεπτεμβρίου του 2018.