Ένα πρόβλημα με τα συστήματα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο Σκίπχολ του Άμστερνταμ ειχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή των αφίξεων και των αναχωρήσεων, ανακοίνωσε η υπηρεσία ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας της χώρας.

Η Υπηρεσία Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας της Ολλανδίας (LVNL) ανέφερε σε μια σειρά από τουίτ πως το κύριο σύστημα επικοινωνιών που χρησιμοποιείται ανάμεσα στους πιλότους και τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας παρουσίασε τεχνικά προβλήματα.

Το πρόβλημα ξεκίνησε λίγο μετά τη 1.00 μ.μ. τοπική ώρα (2.00 μ.μ. ώρα Ελλάδας), όμως επετράπη η προσγείωση εισερχόμενων πτήσεων με τη χρήση ενός εφεδρικού συστήματος έπειτα από μικρή καθυστέρηση. Μέσα σε μία ώρα ξεκίνησαν και πάλι οι αναχωρήσεις αεροσκαφών βάσει νέου προγράμματος.

Η ιστοσελίδα του Σκίπχολ δείχνει πως δεκάδες αφίξεις και αναχωρήσεις θα καθυστερήσουν και οι αρχές του αεροδρομίου κάλεσαν τους επιβάτες να επισκέπτονται την ιστοσελίδα για περαιτέρω ενημερώσεις.

Η LVNL ανέφερε αργότερα πως το κύριο σύστημα επικοινωνιών έχει αποκατασταθεί και ότι διεξάγει έρευνα για τα αίτια του προβλήματος.