Αυτοκίνητο έπεσε πάνω στα κάγκελα έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο στο Λονδίνο, το πρωί της Τρίτης. Ενοπλοι αστυνομικοί περικύκλωσαν το αυτοκίνητο που έπεσε επάνω στις μπάρες ασφαλείας εξώ από το κτίριο του βρετανικού κοινοβουλίου τραυματίζοντας περαστικούς και συνέλαβαν τον οδηγό.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι άκουσαν ένα δυνατό «μπαμ» και είδαν έναν ασημί αυτοκίνητο να πέφτει στις μπάρες στις 7.30 τοπική ώρα.

Από την Σκότλαντ Γιαρντ έγινε γνωστό ότι το συμβάν αντιμετωπίζεται ως σοβαρό τροχαίο περιστατικό.

https://twitter.com/twitter/statuses/1029260439698530304

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή γύρω από το κοινοβούλιο και 200 αστυνομικοί έχουν σπεύσει επί τόπου.

Οπως αναφέρει η αστυνομία, από την σύγκρουση τραυματίστηκαν πεζοί που βρίσκονταν στο σημείο. «Ο οδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθη από τους αστυνομικούς που έσπευσαν στην περιοχή. Ορισμένοι πεζοί τραυματίστηκαν. Αστυνομικοί παραμένουν στην περιοχή» ανακοίνωσε η αστυνομία με ανάρτησή της στο Twitter.

«Σε αυτό το στάδιο, οι αστυνομικοί δεν θεωρούν ότι η ζωή κάποιου από τους τραυματίες βρίσκεται σε κίνδυνο. Η περιοχή έχει αποκλεισθεί για να διευκολυνθούν οι έρευνες. Ο σταθμός Γουέστμινστερ του μετρό είναι κλειστός», ανακοίνωση η Μητροπολιτική Αστυνομία στον λογαριασμό της στο Twitter.

Οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν κατά πόσο πρόκειται για ατύχημα ή για κάποια απόπειρα τρομοκρατικού χτυπήματος. Σε αυτό το στάδιο, οι αρχές δεν θεωρούν ότι υπάρχει απειλητικός κίνδυνος για ανθρώπινη ζωή.