Το «πράσινο φως» από το Ελεγκτικό Συνέδριο έλαβε η ΕΡΤ για την απόκτηση ιδιόκτητου δικτύου επίγειων ψηφιακών πομπών τη Δευτέρα. Με την υπ’ αριθμ. 266/2018 Πράξη οριστικοποιείται ουσιαστικά η δυνατότητα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης να υπογράψει σύμβαση με τον μειοδότη που προέκυψε από τον σχετικό διεθνή διαγωνισμό.

Αν και η ΕΡΤ είχε επιχειρήσει και στο παρελθόν πέντε φορές να προβεί στην προμήθεια δικτύου πομπών, όλοι οι σχετικοί διαγωνισμοί είχαν κηρυχθεί άγονοι ή ματαιώθηκαν. Σε αυτό το πλαίσιο, η διοίκησή της αποφάσισε ήδη από τον προηγούμενο Δεκέμβριο να αποστείλει το φάκελο του διαγωνισμού στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο νομιμότητας. Σκοπός τους ήταν να αποφευχθεί εκ των προτέρων κάθε ενδεχόμενο κώλυμα στην απρόσκοπτη διεξαγωγή και περαίωσή του.

Βάσει λοιπόν της συγκεκριμένης σύμβασης, η ΕΡΤ θα προμηθευτεί 135 πομπούς επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής τηλεοπτικού σήματος. Με αυτόν τον τρόπο, θα προσπαθήσει να πετύχει αυτονομία παράλληλα με εξοικονόμηση πόρων. Έτσι, θα σταματήσει να καταβάλλει στην DIGEA ετησίως περισσότερα από 1,6 εκ ευρώ, προκειμένου να εξασφαλίσει τη διανομή σήματος σε όλη την επικράτεια, όπως συμβαίνει σήμερα.

Ορίζοντας της ολοκλήρωσης της μετάβασης από την Digea στο ιδιόκτητο δίκτυο ψηφιακών πομπών, ορίζεται η 1η Ιανουαρίου 2019. Τότε, αναμένεται η ΕΡΤ να είναι πλέον σε θέση να εκπέμψει το σήμα της μέσα από το δικό της δίκτυο στα Κέντρα Εκπομπής όλης της Ελλάδας.

 

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από