Βρισκόταν σε ολιγοήμερες διακοπές στην Καβάλα και εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφτεί τη Θάσο. Επιβιβάστηκε στο πορθμείο και αναγκάστηκε να ταξιδέψει στην πλατφόρμα των οχημάτων και όχι στο κατάστρωμα των επιβατών επειδή έχει αναπηρικό αμαξίδιο…

Η ανάρτησή του στο facebook είναι μια δυνατή γροθιά στο στομάχι κάθε ανθρώπου:

«Εδώ βλέπετε εμένα ‘’παγιδευμένο’’ με το αναπηρικό μου αμαξίδιο μεσα στο αυτοκίνητο σε μια πλατφόρμα στάθμευσης των οχημάτων ενός ferry boat που πάει προς Θάσο. Ξέρετε γιατί;

Είπα φέτος να προσπαθήσω να ‘’κάνω διακοπές’’ 2-3 μέρες στην Καβάλα και σκέφτηκα γιατί να μην πάω και σε ένα νησί (πρώτη φορά μετά το ατύχημα), μιας και η θάσος είναι απέναντι. Στην αρχή ενθουσιάστηκα με την ιδέα ! Αμέσως όμως συνάντησα δυσκολίες που δεν μπορούσα να πιστέψω ότι είναι αληθινές!

Σχεδόν κανένα ferry boat δεν έχει προδιαγραφές (ασανσέρ ή κάτι αντίστοιχο) ώστε το αναπηρικό αμαξίδιο να μπορεί να βγαίνει από το αυτοκίνητο και να ανεβαίνει στο κατάστρωμα του πλοίου. Ίσα ίσα μου ‘’έκαναν και χάρη’’ που μου το επιτρέψανε γιατί σε πιο μακρινά ταξίδια για λόγους ασφαλείας δεν γίνεται να μένω εκεί κάτω. Αλλά ούτε και πάνω μπορώ να ανέβω. ‘’ΊΣΑ ΙΣΑ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΧΑΡΗ’’ ;;;;;

ΑΡΑ. Να λέω και ευχαριστώ που είμαι σαν τον ποντικό μες το αυτοκίνητο, αντί να βρίσκομαι στο κατάστρωμα και να απολαμβάνω τη διαδρομή.

Φανταστείτε έστειλα έναν φίλο μου επάνω (και αυτοί ‘’αναγκάστηκαν’’ να μείνουν μαζί μου μες το αυτοκίνητο) για να βγάλει κάποιες φωτογραφίες για να δω τουλάχιστον έτσι την όμορφη θέα. Και για πιο μακρινούς προορισμούς ούτε να το διανοούμαι… το 2018… που όλοι είμαστε ευαίσθητοι με την αναπηρία και προσπαθούμε να εξαλείψουμε τις ‘’αδικίες’’-διακρίσεις.

Δεν θα κάτσω να ψάξω τους νόμους γιατί είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν και αποκλείεται να ‘’επιτρέπουν’’ κάτι τέτοιο. Απλά κανενός δεν του καίγεται καρφί για το αν ‘’εγώ’’ στην αναπηρική καρέκλα στερούμαι το δικαίωμα να ταξιδέψω σαν άνθρωπος με το πλοίο αντί να ντροπιάζομαι και να θλίβομαι με αυτήν την απαράδεχτη αντιμετώπιση…

Μια ακόμη μάχη μόλις ξεκίνησε… ».

Ο Δημήτρης Αντωνίου τραυματίστηκε το βράδυ της 14ης Οκτωβρίου 2006. Ηταν 16χρονών όταν αυτοκίνητο που εκινείτο με μεγάλη ταχύτητα ξέφυγε από την πορεία του και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο.

Εκεί βρισκόταν ο Δημήτρης με δυο φίλους του. Και οι τρεις τραυματίστηκαν, ο Δημήτρης πολύ σοβαρά. Υπέστη συντριπτικό κάταγμα στον αυχένα, ολική ρήξη νωτιαίου μυελού και υποβλήθηκε σε ακρωτηριασμό του δεξιού χεριού του.

Παρόλα αυτά, ολοκλήρωσε το σχολείο, πήρε πτυχίο από το τμήμα φυσικής του Α.Π.Θ και συνεχίζει με μεταπτυχιακές σπουδές στις οικονομικές επιστήμες.