Το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στην παρατεταμένη ταχύτητα διεκδικεί το απόγευμα του Σαββάτου η Μαρία Μπελιμπασάκη, στην πέμπτη ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Βερολίνο.

Η έμπειρη αθλήτρια πέρασε ως δεύτερη στον τελικό των 400 μ. και δείχνει ικανή να κάνει την κούρσα που θα την ανεβάσει στο βάθρο των νικητών. Η Μπελιμπασάκη θεωρητικά έχει ήδη πετύχει στη διοργάνωση, καθώς κατάφερε να φτάσει στον τελικό, στον πρώτο χρόνο ενασχόλησης της με το αγώνισμα.

Η αθλήτρια του Κώστα Ηλία θα τρέξει στον τέταρτο διάδρομο και θα έχει μπροστά της την Νίελσεν με 51.21, ατομικό ρεκόρ από τον ημιτελικό, ενώ στο δύο θα τρέξει η Ολλανδή Ντε Βάιτ, που έχει τον γρηγορότερο χρόνο με 50.96. Η Μπελιμπασάκη έχει ατομικό ρεκόρ 51.14, που είναι η πέμπτη επίδοση στο σύνολο των οχτώ αθλητριών και δείχνει ικανή να κατέβει το φράγμα των 51.00.

Είναι η πρώτη Ελληνίδα που τρέχει σε τελικό 400 μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Η Φλοριάν Γκιουέλ (Γαλλία) είναι η μόνη από τις οκτώ φιναλίστ που αγωνίστηκε στον τελικό του Άμστερνταμ και μάλιστα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.