Η κλήρωση παρότι πέρασε από χίλια κύματα και κινδύνευσε με νέα αναβολή έγινε τελικά την Πέμπτη. Παράλληλα διευθετήθηκε και η τελευταία εκκρεμότητα που είχε απομείνει για την κανονική έναρξη του πρωταθλήματος της Super League, καθώς εγκρίθηκε η σχετική προκήρυξη. Μετά τη διεξαγωγή της γενικής συνέλευσης και πριν ξεκινήσει η διαδικασία της κλήρωσης, οι Αλέξης Κούγιας και Γιώργος Σπανός, εκπροσωπώντας αντίστοιχα τις ΠΑΕ που έχουν συμφωνία με τη NOVA και εκείνες που οδεύουν στην ΕΡΤ, είχαν συνάντηση με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη.

Ο «ισχυρός άνδρας» της ΑΕΛ μετέφερε το αίτημα, να εγγυηθεί η κυβέρνηση ότι, αν το συνδρομητικό κανάλι δεν ενεργοποιήσει την οψιόν για τον δεύτερο χρόνο της συνεργασίας του με τις ομάδες που έχουν υπογράψει μαζί του, τότε θα αναλάβει και τις ομάδες αυτές η δημόσια ραδιοτηλεόραση, η οποία καλύπτει τις «δικές» της επτά ΠΑΕ με διετή συμβόλαια. Το αίτημα έγινε δεκτό κι έτσι οι ομάδες προχώρησαν στην ομόφωνη έγκριση της προκήρυξης, που σύμφωνα με πληροφορίες προβλέπει υποβιβασμό τριών ομάδων και άνοδο μίας από τη Football League, ώστε το πρωτάθλημα της σεζόν 2019-20 να διεξαχθεί με 14 ομάδες.

Τον τελευταίο λόγο για την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων έχει η ΕΠΟ, που αναμένεται να εγκρίνει την προκήρυξη της Super League.

Η κληρωτίδα έφερε τους τρεις πρώτους του περσινού πρωταθλήματος και πιθανότατα διεκδικητές τους φετινού τίτλου, να αγωνίζονται εντός έδρας. Η πρωταθλήτρια ΑΕΚ θα φιλοξενήσει τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τον Αστέρα Τρίπολης και ο Ολυμπιακός τον Λεβαδειακό. Ο Παναθηναϊκός, που υπενθυμίζεται ότι θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς, θα πάει για την πρεμιέρα στην Ξάνθη, ενώ ο Αρης, στην επιστροφή του στη μεγάλη κατηγορία, θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Λαμία. Η κληρωτίδα «έβγαλε» ΟΦΗ-Πανιώνιος την 1η αγωνιστική, αλλά το ματς του πρώτου γύρου θα γίνει στη Νέα Σμύρνη, αφού η κρητική ομάδα είχε ζητήσει εκ των προτέρων να μην παίξει γηπεδούχος στην πρεμιέρα, λόγω των απαραίτητων εργασιών που γίνονται στο γήπεδό της.

Το πρώτο ντέρμπι της νέας σεζόν θα είναι μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ και θα γίνει σχετικά νωρίς, την 4η αγωνιστική, στο γήπεδο της Τούμπας, και θα ακολουθήσουν τις αμέσως επόμενες αγωνιστικές τα ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (5η) και ΑΕΚ-Ολυμπιακός (6η). Η αναμέτρηση των «αιωνίων αντιπάλων», Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, θα γίνει τη 10η αγωνιστική στο «Γ. Καραϊσκάκης», ενώ την 7η αγωνιστική θα έχουμε το πρώτο κλασικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μετά από τρία χρόνια, με τον Αρη να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας:

Ξάνθη-Παναθηναϊκός

ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα

Παναιτωλικός-Ατρόμητος

Πανιώνιος-ΟΦΗ

Λαμία-Αρης

ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης

Ολυμπιακός-Λεβαδειακός

Απόλλων Σμύρνης-ΑΕΛ

Τα ντέρμπι του α΄ γύρου:

4η αγωνιστική: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

5η αγωνιστική: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

6η αγωνιστική: ΑΕΚ-Ολυμπιακός

7η αγωνιστική: Αρης-ΠΑΟΚ

8η αγωνιστική: ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός

9η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-ΑΕΚ

10η αγωνιστική: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός