Η Εβερτον αρχίζει εκστρατεία για την οικοδόμηση ενός κέντρου ψυχικής υγείας. Σύμφωνα με
δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, πρόκειται για ένα φιλανθρωπικό έργο που ονομάζεται «The People’s Place», το οποίο θα παρέχει υποστήριξη σε άτομα της πόλης που έχουν ψυχικές διαταραχές, δημιουργώντας παράλληλα ευαισθητοποίηση σχετικά με το ευαίσθητο ζήτημα για την πρόληψη των αυτοκτονιών.

Όπως τόνισε, διευθύνων σύμβουλος της ομάδας, Ντενίς Μπαρέτ Μπαξαντάλ και ο προπονητής Μάρκο Σίλβα, ο σύλλογος δίνει έμφαση στον τρόπο με τον οποίο όλοι πρέπει να αντιμετωπίζουν την ψυχική υγεία , με φυσικό τρόπο.

Στη γεωγραφική περιοχή του Merseyside, περίπου εκατόν πενήντα άνθρωποι ετησίως αυτοκτονούν. «Οι ψυχικές ασθένειες, αντίθετα με τους σωματικούς τραυματισμούς, είναι αόρατες για όλους, εκτός από εκείνους που υποφέρουν από αυτό. Η πραγματικότητά τους δεν είναι ούτε διαφορετική ούτε λιγότερο επίπονη», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Εβερτον.

Η κατασκευή του κέντρου ψυχικής υγείας θα γίνει πεντακόσια μέτρα από το στάδιο.Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, Μάρκο Σίλβα, τόνισε ότι συνειδητοποιεί, κάθε μέρα και περισσότερο «πώς είναι αλήθεια ό, τι ειπώθηκε κατά την άφιξή του για την οικογενειακή διάσταση της Έβερτον και εξέφρασε την επιθυμία να συνεχίσει αυτήν η εξαιρετική σχέση μεταξύ του συλλόγου, των οπαδούς και της κοινότητας».