Ξεκινούν την Πέμπτη, μετά τη δύση του ηλίου, οι εναέριοι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών στους ορυζώνες του κάμπου της Θεσσαλονίκης, όπου έχει διαπιστωθεί μεγάλη αύξηση του πληθυσμού ακμαίων κουνουπιών.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οι ψεκασμοί θα γίνονται μέχρι την ερχόμενη Κυριακή σε ακατοίκητες περιοχές του Δήμου Δέλτα, που βρίσκονται σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από τους οικισμούς της περιοχής.

Οι ψεκασμοί θα γίνουν με ειδικού τύπου ελικόπτερο και σε περίπτωση που δεν ευνοήσουν οι καιρικές συνθήκες, οι δράσεις θα γίνουν τις αμέσως προσεχείς ημέρες. Οι πτήσεις θα διαρκούν έως τρεις ώρες, ενώ το σκεύασμα που θα χρησιμοποιηθεί έχει λάβει την προβλεπόμενη άδεια του αρμόδιου Υπουργείου για το σκοπό αυτό.

Για προληπτικούς λόγους επιβάλλεται η ενημέρωση του τοπικού πληθυσμού και η λήψη μέτρων από τις τοπικές αρχές, ώστε καθ’ όλη τη διάρκεια των ψεκασμών να μην κυκλοφορούν άνθρωποι και ζώα στις περιοχές αυτές. Επιπλέον οι τοπικοί Αγροτικοί Συνεταιρισμοί καλούνται να ενημερώσουν άμεσα τα μέλη τους ώστε να λάβουν τα σχετικά μέτρα προστασίας.