ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

 Προσφορές σε τιμές, ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και περιοχές με βάση την χρονική περίοδο παρέχουν εκατοντάδες επιχειρήσεις μέσω του διαδικτύου. Οι ειδικοί συνιστούν να τσεκάρετε και τηλεφωνικά την τιμή, τον χρόνο κράτησης και τις λεπτομέρειες που αφορούν το αυτοκίνητο μίσθωσης που σας ενδιαφέρει. Αρκετές εταιρείες διατηρούν παλαιούς τιμοκαταλόγους, και αυτό ίσως να προκαλέσει δυσάρεστες εκπλήξεις.

 

ΑΚΥΡΩΣΗ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

 Πριν την κράτηση επιβεβαιώστε αν έχετε δικαίωμα – και πόσες ημέρες πριν – να πραγματοποιήστε ακύρωση της κράτησης χωρίς χρέωση. Είναι μάλιστα υποχρεωμένη, σύμφωνα με το ΣΤΕΕΑ να ενημερώνει σχετικά τον πελάτη την στιγμή της κράτησης για το συγκεκριμένο θέμα.

 ΜΙΚΤΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα θα πρέπει να συνοδεύονται από μικτή ασφάλεια.  Σε αντίθετη περίπτωση ο υποψήφιος μισθωτής δεν θα πρέπει να παραλαμβάνει το αυτοκίνητο χωρίς τα γνώριμα έγγραφα, την άδεια κυκλοφορίας, την ασφάλεια και τα τέλη κυκλοφορίας. Η μικτή ασφάλεια έχει τα ψιλά γράμματα που πρέπει να γνωρίζουμε. Πολύ σημαντικό, ότι οι περισσότερες εταιρείες ορίζουν ένα χρηματικό ποσό απαλλαγής – πχ έως 500-600 ευρώ – ανάλογα με την εταιρεία, όπου το αυτοκίνητο δεν καλύπτεται για ζημιές που μπορεί να προκύψουν, όπως σε ένα μικρό τρακάρισμα, και επιβαρύνουν τον οδηγό για το ποσό που έχουν ορίσει με το συμφωνητικό. Όμως και σε αυτή την περίπτωση, ο μισθωτής του ενοικιαζόμενου μπορεί να προβεί σε απομείωση του ποσού απαλλαγής με μια έξτρα ασφαλιστική κάλυψη.

 ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΣΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ

Δείτε αν η τιμή που σας δίνουν, έχει περιορισμό στα χιλιόμετρα. Επίσης, κάνετε συμφωνία για τον χρόνο παράδοσης αλλά και τον τόπο. Αν αργήσετε πολύ ίσως να σας χρεώσουν επιπλέον ηµέρα. Καταγράψετε πιθανές ζημιές στο αυτοκίνητο μαζί με ένα υπεύθυνο της εταιρείας Προσοχή στην συμφωνία με τα καύσιμα.  Πολλές εταιρείες ζητούν να επιστρέψετε το αυτοκίνητο µε την ίδια ποσότητα καυσίµου που το παραλάβατε.