Η Σέλτικ θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει την έδρα της και να επιβάλλει το ρυθμό της στον πρώτο αγώνα με την ΑΕΚ την Τετάρτη για την Γ΄ προκριματική φάση του Champions League, όπως δήλωσε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο Μπρένταν Ρότζερς. Ο τεχνικός των πρωταθλητών Σκωτίας έδειξε ότι έχει μελετήσει καλά την Ενωση και την υπολογίζει πολύ, τονίζοντας ότι αυτά τα δύο ματς θα είναι ένα πραγματικό τεστ και για τις δύο ομάδες.

«Είναι οι πρωταθλητές στη χώρα τους. Αυτό τους κάνει έναν σκληρό αντίπαλο, γιατί έχουν νοοτροπία νικητή. Όταν τους μελέτησα, διαπίστωσα ότι είναι σαν μια ομάδα του Champions League. Παίζουν 4-4-2 και είναι πολύ γρήγοροι στην αντεπίθεση. Έχουν γρήγορους παίκτες στην επίθεση. Η πορεία αυτών των δύο παιχνιδιών θα είναι ένα πραγματικό τεστ για μας», υπογράμμισε ο Ρότζερς αναφερόμενος στην ΑΕΚ και συνέχισε λέγοντας:

«Όταν παίζουμε στην έδρα μας, μας αρέσει να επιβάλουμε το παιχνίδι μας και μπορούμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα στον αντίπαλο. Θα είναι ένα καλό τεστ των δυνατοτήτων μας αυτά τα δύο παιχνίδια. Είναι ένα πραγματικά τεστ και για τις δύο ομάδες. Έχουμε κάνει όλη τη δουλειά μας και την προετοιμασία μας. Τους αναλύσαμε προσεκτικά και μάθαμε όλες τις λεπτομέρειες του παιχνιδιού τους. Είναι πολύ συμπαγής ομάδα, πολύ κλειστή και είναι δύσκολο να παίξεις εναντίον της. Ο κόσμος θα είναι πολύ σημαντικός για εμάς. Μας βοηθούν πάρα πολύ και δείχνουν πολλή υπομονή σε αυτό το επίπεδο όλο αυτό τον καιρό. Αν μπορέσουμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι και να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα στο επόμενο, θα είναι πολύ χαρούμενοι».

Ο Ρότζερς τόνισε ότι ο Εντσάμ έχει ξεπεράσει τον μικροτραυματισμό του από το σαββατιάτικο ματς πρωταθλήματος με τη Λίβινγκστον και θα αγωνιστεί κανονικά αύριο, σε αντίθεση με τον Ντεντρίκ Μπογιατά, ο οποίος εντάχθηκε καθυστερημένα στην προετοιμασία λόγω Μουντιάλ και δεν είναι ακόμη έτοιμος. Για τον διεθνή Βέλγο αμυντικό, ο Βορειοϊρλανδός τεχνικός αποκάλυψε ότι η Φούλαμ κατέθεσε πρόταση για την απόκτησή του, την οποία η Σέλτικ απέρριψε, καθώς «… θα ήταν πολύ δύσκολο για μας να τον αντικαταστήσουμε».