Από το βράδυ της Τετάρτης η ΑΕΚ γνωρίζει με σιγουριά πια πως για να βρεθεί στον επόμενο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και να διεκδικήσει την είσοδό της στους ομίλους της διοργάνωσης, θα πρέπει να αφήσει εκτός τη Σέλτικ. Η μόνιμη πρωταθλήτρια Σκωτίας τα τελευταία χρόνια είναι το φαβορί αυτού του ζευγαριού, όμως αυτό θα πρέπει να το αποδείξει και στο χορτάρι. Τουλάχιστον αυτό φαίνεται να προκύπτει ως κλίμα από μεριάς ΑΕΚ, που σε καμία περίπτωση δεν νιώθει ήδη… αποκλεισμένη.

Στην Ενωση είχαν από την αρχή εκτιμήσει πως η Σέλτικ εύκολα ή δύσκολα θα άφηνε εκτός τη Ρόζενμποργκ και θα ερχόταν στον δρόμο των Κιτρινόμαυρων. Κάτι που απλά επιβεβαιώθηκε το βράδυ της Τετάρτης. Ολο αυτό το διάστημα η ΑΕΚ έχει προετοιμαστεί για αυτές τις δύο αναμετρήσεις του Αυγούστου και τα αποτελέσματα της δουλειάς που έχει γίνει καταγράφηκαν στο πολύ δυνατό «τεστ» με τη Γαλατάσαραϊ.

Πρόκληση η Σέλτικ

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης και οι παίκτες του πιστεύουν στις δυνατότητες της ομάδας και αυτό που τόνιζαν και χθες σε όποιον επικοινωνούσε μαζί τους ήταν πως η ΑΕΚ δεν έχει κάτι να φοβηθεί. Αντίθετα, το άγχος δείχνει να βρίσκεται στη μεριά της Σέλτικ, μιας και για την ομάδα της Σκωτίας ένας πιθανός αποκλεισμός θα ισοδυναμεί με καταστροφή. Κάτι που για την περίπτωση του Δικεφάλου δεν ισχύει.

Οι Κιτρινόμαυροι βλέπουν τη Σέλτικ ως μια πρόκληση, από την οποία μπορούν να αποκομίσουν μονάχα οφέλη. Αν σε αυτά περιλαμβάνεται και η πρόκριση, τότε τα πράγματα θα είναι σαφέστατα ακόμα καλύτερα, όμως, όπως και να έχει, δεν υπάρχει κάτι που έχουν να φοβηθούν. Γι’ αυτό και είναι αποφασισμένοι να παλέψουν με όλα τους τα όπλα σε αυτά τα δύο ματς κόντρα στους Σκωτσέζους, που ήδη έχουν βάλει για τα καλά στο μικροσκόπιο. Εχοντας μάλιστα προγραμματίσει και ειδική ανάλυση του αντιπάλου μέσα στο Σαββατοκύριακο, βάσει των όσων έδειξε στο παιχνίδι του Τρόντχαϊμ απέναντι στη Ρόζενμποργκ.

Αργεί η επιστροφή του Τσιγκρίνσκι

Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, ως γνωστόν, δεν θα είναι σε θέση να ενισχύσει την ΑΕΚ στα παιχνίδια με τη Σέλτικ, μιας και στο φιλικό που είχε προηγηθεί με τον Ατρόμητο υπέστη μια θλάση β’ βαθμού στον τετρακέφαλο. Αυτός ο τραυματισμός εκτιμήθηκε αρχικά πως θα αφήσει τον ουκρανό στόπερ εκτός δράσης για περίπου έναν μήνα, με τον Τσίγκρι να επιστρέφει στη δράση προς το τέλος Αυγούστου.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», η επιστροφή του Τσιγκρίνσκι αναμένεται να τραβήξει κι άλλο. Σύμφωνα με τις νεότερες εκτιμήσεις του ιατρικού τιμ της Ενωσης, πολύ δύσκολα ο ουκρανός αμυντικός θα γυρίσει στη δράση πριν από τα μέσα Σεπτεμβρίου, με την αποθεραπεία του να φτάνει έως και τις έξι εβδομάδες! Κάτι που, εφόσον επιβεβαιωθεί, θέτει τον Τσιγκρίνσκι νοκάουτ και για τα επόμενα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Αυγούστου, όσο και για τις πρώτες αγωνιστικές της Σούπερ Λίγκας! Πάντα στο σενάριο που υπάρξει… σέντρα στο πρωτάθλημα μέσα στον Αύγουστο.

Πάντως, η παραπάνω εξέλιξη δεν διαφοροποιεί τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ΑΕΚ, με την Ενωση να έχει αποφασίσει πως δεν θα προχωρήσει στην απόκτηση κι άλλου αμυντικού. Επικεντρώνοντας τις αναζητήσεις της για περιπτώσεις μέσων και εξτρέμ.

Συνεννόηση με κλιμάκιο της Σέλτικ

Στην Αθήνα βρέθηκε χθες κλιμάκιο της Σέλτικ, προκειμένου να διευθετηθούν όλες οι λεπτομέρειες για τα δύο παιχνίδια. Στο ματς της Αθήνας θα δώσουν το «παρών» περίπου 1.000 οπαδοί της Σέλτικ, ενώ εντός των ημερών θα γίνει γνωστό και πόσοι ενωσίτες θα πάνε στη Γλασκώβη.