Σε τρία χρόνια φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης 53χρονος ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία ότι είχε πάρει 20.000 ευρώ ως προκαταβολή για τις … υπηρεσίες του.

Ο δράστης είχε δηλώσει ότι εκπροσωπούσε οικογένεια ηλικιωμένης γυναίκας, η οποία νοσηλεύτηκε στην Μονάδα από τις αρχές έως τα μέσα Ιουλίου 2018 και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου απεβίωσε.

Όπως κατέθεσε στο δικαστήριο η ιδιοκτήτρια της Μονάδας, ο 53χρονος παρουσιάστηκε με ψευδώνυμο και απαιτούσε εκβιαστικά χρήματα επικαλούμενος την δήθεν ιδιότητα του δημοσιογράφου και ότι θα προβεί σε αποκαλύψεις σχετικά με την λειτουργία της επιχείρησης. Οπως κατέθεσε πάντως η ανιψιά της αποθανούσης, η οποία γνώριζε τον 53χρονο – είναι σύζυγος φίλης της – η ίδια δεν ήξερε ότι ζήτησε χρήματα, ούτε αξίωσε από την επιχείρηση αποζημίωση για τις άσχημες συνθήκες φύλαξης που διαπίστωσε κατά την επίσκεψή της στην κλινική.

Οσο για την δημοσιογραφική ταυτότητα του 53χρονου, αν και προσκομίστηκε έγγραφο από την πολιτική αγωγή ότι δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΜΘ, ισχυρίστηκε ότι είναι δημοσιογράφος εδώ και 35 χρόνια και ξεκίνησε να εργάζεται ως …Ραδιοπειρατής την δεκαετία του 1980, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο.

Απολογούμενος, ωστόσο, έπεσε σε αντιφάσεις δηλώνοντας ότι πήρε τα προσημειωμένα χρήματα για να τα δώσει στην οικογένεια της θανούσης χωρίς όμως να τον έχει εξουσιοδοτήσει κανείς. Σε άλλο δε σημείο της απολογίας του, μίλησε για «πλεκτάνη σε βάρος του προκειμένου να σταματήσει την έρευνα».