Βαρύς παρέμεινε και τον Ιούλιο ο φόρος αίματος στην άσφαλτο για τους απρόσεχτους οδηγούς. Σύμφωνα με την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής τον περασμένο μήνα στο Λεκανοπέδιο σημειώθηκαν433 τροχαία ατυχήματα, εκ των οποίων τα 13 ήταν θανατηφόρα και είχαν ισάριθμους νεκρούς. Αλλα 21 ήταν σοβαρά με24 σοβαρά τραυματίες, ενώ399 ήταν ελαφρά με 507 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 17.165 παραβάσεις από τις οποίες, 879 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν572 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 82 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,2.299 παραβάσεις ορίου ταχύτητας,286 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,412 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου,69 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και1.447 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους.