Ο Λούκα Μόντριτς έγινε το πρόσωπο της ημέρας στον ιταλικό και τον ισπανικό Τύπο και συζητήθηκε περισσότερο απ’ ό,τι το βράδυ της 15ης Ιουλίου, όταν αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του Μουντιάλ στη Ρωσία. Χρειάστηκε μάλιστα να παρέμβει και ο πρόεδρος της Ρεάλ Φλορεντίνο Πέρεθ και να ξεκαθαρίσει πως ο Μόντριτς «δεν φεύγει από τη Μαδρίτη».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Gazzetta dello Sport» ο Κροάτης ήθελε να αποχωρήσει από τη Ρεάλ και να μετακομίσει στο Μιλάνο και την Ιντερ. Η ιταλική εφημερίδα ανέφερε μάλιστα ότι πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την υπόθεση είχε η σύζυγος του Μόντριτς, Βάνια Μπόσνιτς, η οποία ουσιαστικά τον πρότεινε στην Ιντερ! Η διοίκηση των Νερατζούρι, άλλο που δεν ήθελε! Η ιδέα ότι μπορούσαν να φέρουν έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή στο Μιλάνο, που παρότι είναι 33 ετών έδειξε στα γήπεδα της Ρωσίας την αξία του, τους ενθουσίασε, ωστόσο ήξεραν καλά πως δεν θα ήταν εύκολη υπόθεση. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Ιντερ θα προτιμούσε να τον έχει δανεικό για έναν χρόνο, καθώς το ποσό που θα έπρεπε να δαπανήσει θα μπορούσε να της δημιουργήσει προβλήματα στο Financial Fair Play. Ο Μόντριτς είναι στη Ρεάλ τα τελευταία έξι χρόνια και το συμβόλαιό του λήγει το 2020. Η ισπανική ομάδα προτίθεται μάλιστα να το ανανεώνει βελτιώνοντας τους οικονομικούς όρους.

«Δεν φεύγει»

«Ο Μόντριτς δεν φεύγει από τη Ρεάλ» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Φλορεντίνο Πέρεθ. «Για να παραχωρηθεί θα πρέπει κάποιος να πληρώσει τα 750 εκατ. της ρήτρας που έχει στο συμβόλαιο. Ούτε ευρώ λιγότερο. Και η Ιντερ σίγουρα δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό το ποσόν». Ο Πέρεθ δεν πιστεύει πως ο 33χρονος Κροάτης θέλει να φύγει. «Επειτα από έξι χρόνια καλής σχέσης το θεωρώ απίθανο», είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή, στην Μπαρτσελόνα εξετάζουν την περίπτωση του Αρτούρο Βιδάλ. Ο 31χρονος μέσος θέλει να φύγει από το Μόναχο, η Μπάγερν το συζητά, ενώ και ο Ερνέστο Βαλβέρδε θέλει έναν μέσο, καθώς ξέρει ότι πρέπει να αντικαταστήσει τον Παουλίνιο που επέστρεψε στην Κίνα. Για τον Βιδάλ ενδιαφέρεται και η Ιντερ, ενώ όπως έγινε γνωστό η Μπάγερν τον κοστολογεί 20 εκατ. ευρώ.