Αναφορά στο οικόπεδο στο Μάτι όπου έχασαν τη ζωή τους με τραγικό τρόπο, κατά τις φονικές πυρκαγιές 26 άνθρωποι, έκανε σε νέες δηλώσεις του ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης. 

Ο υπουργός σε δηλώσεις του στο κανάλι Epsilon, είπε ότι το συγκεκριμένο οικόπεδο στο Μάτι ανήκει σε συγγενή στελέχους που έχει διατελέσει βουλευτής και νομάρχης της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Σπίρτζης στη συνέντευξη του αναφέρθηκε στα αυθαίρετα τόσο στην Ανατολική Αττική όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα, λέγοντας: «Στη συγκεκριμένη περιοχή (σ.σ.: που κάηκε στις 23 Ιουλίου) δε χτίστηκαν αυθαίρετα επί ΣΥΡΙΖΑ. Η μάντρα που κάηκαν οι 26 άνθρωποι, δεν είναι τυχαίου ανθρώπου σε σχέση με το πολιτικό σύστημα». Η ιδιοκτήτρια του οικοπέδου «έχει σχέσεις με πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, που έχει διατελέσει Νομάρχης στην περιοχή, που έχει διατελέσει Βουλευτής στην περιοχή, που ήταν Αντιπρόεδρος της Βουλής της Νέας Δημοκρατίας και που προφανώς η ιδιοκτήτρια μπορεί και να ήταν, να το ψάξετε, υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας, αν όχι εκλεγμένη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», πρόσθεσε ο υπουργός.

«Έρχεται τώρα και μιλάει η κα Σπυράκη, όταν όλη η Ανατολική Αττική και όλη η Ελλάδα κατά τόπους, έχει παραδοσιακά ένα ή δυο στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που έχουν συμβάλλει στο πώς θα γίνονταν αυθαίρετα, στο πώς θα γίνονταν κατατμήσεις οικοπέδων, στο πώς θα χτίζονταν αυθαίρετα κτίσματα οπουδήποτε. Ηταν η παλαιοκομματική λογική, της πελατειακής σχέσης με τους πολίτες…», είπε ο Χρ. Σπίρτζης, καταλήγοντας: «Γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν ολοκλήρωσαν το Δασολόγιο, το Κτηματολόγιο; Γιατί δεν έγιναν πολεοδομικές μελέτες;».