Βοήθεια στους πληγέντες των πυρκαγιών προσφέρουν η οργάνωση ‘’SolidarityNow» και πρόσφυγες προσπαθώντας να ανταποκριθούν στις επείγουσες ανάγκες που δημιουργήθηκαν.

«Έχουμε αποδείξει ότι ως κοινωνία έχουμε αποθέματα αλληλεγγύης, κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αξιοποιήσουμε. Αυτές τις στιγμές ωστόσο δεν αρκεί μόνο η επιθυμία προσφοράς και η διαθεσιμότητα, είναι σημαντικό να υπάρξει σωστός συντονισμός ώστε αυτή η βοήθεια να πιάσει τόπο. Στο SolidarityNow θέσαμε από την πρώτη στιγμή τις οργανωμένες και εθελοντικές μας δυνάμεις στη διάθεση των πληγέντων δήμων για να συμβάλουμε στο πλάνο συνολικής διαχείρισης των αναγκών και της προσφερόμενης βοήθειας. Και είναι πολύ σημαντικό που αυτό γίνεται σε κλίμα αμοιβαιότητας από μικτές ομάδες, εργαζομένων της οργάνωσης, εθελοντών μας αλλά και προσφύγων ωφελούμενών μας, που θέλησαν να ανταποδώσουν με τον τρόπο τους τη βοήθεια που τους προσφέρεται», σημειώνει η γενική διευθύντρια του SolidarityNow, Αντιγόνη Λυμπεράκη, και καταλήγει: «Τώρα που οι ανάγκες των ανθρώπων είναι επιτακτικές -από στέγαση, ψυχολογική υποστήριξη μέχρι επιδόματα βοήθειας κλπ.- δεν πρέπει να χάσουμε πολύτιμο χρόνο».

Δύο ειδικές ομάδες της οργάνωσης που πλαισιώνονται από ειδικευμένο προσωπικό, εθελοντές της οργάνωσης και πρόσφυγες-ωφελούμενοι από τα προγράμματα της οργάνωσης, βρίσκονται καθημερινά (από τις 24 Ιουλίου), στις περιοχές Μάτι και Κινέτα Αττικής, συμβάλλοντας, στην καταγραφή των αναγκών, στη διαχείριση των δωρεών που λαμβάνουν καθημερινά οι δήμοι από φορείς και ιδιώτες, στην παροχή βοήθειας με εθελοντές της οργάνωσης καθώς και στην ενημέρωση του κοινού και στη διάχυση των πληροφοριών σχετικά με τις παρούσες επείγουσες ανάγκες, τόσο σε είδη όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό.

Επιπρόσθετα, από την Πέμπτη, ομάδα του SolidarityNow σε συνεργασία με υπεύθυνους του Δήμου Μαραθώνα, θα βρίσκεται στην περιοχή και στο σημείο που θα υποδείξει ο Δήμος, προκειμένου να υποστηρίξει τα θύματα των πυρκαγιών στη διαδικασία αίτησης των κοινωνικών επιδομάτων που προσφέρονται σε αυτούς.