Τζιχαντιστική οργάνωση δημοσιοποίησε βίντεο στα οποία εικονίζονται δύο όμηροι, Ιάπωνας και Ιταλός, αιχμάλωτοι στη Συρία, ανέφερε την Τρίτη το ινστιτούτο SITE Intelligence Group, που ειδικεύεται στην παρακολούθηση ισλαμιστικών και εξτρεμιστικών οργανώσεων στο Διαδίκτυο.

Οι δύο όμηροι, ο ανεξάρτητος ιάπωνας δημοσιογράφος Τζουμπέι Γιασούντα (κάτω) και ο Αλεσάντρο Σαντρίνι (πάνω), εμφανίζονται σε δύο χωριστά βίντεο, αλλά με παρόμοιο σκηνικό. Εικονίζονται γονατιστοί, με πορτοκαλί στολές, υπό την απειλή ενόπλων.

Το ινστιτούτο δεν διευκρίνισε ποια τζιχαντιστική οργάνωση μεταφόρτωσε αυτά τα βίντεο στο Διαδίκτυο.


Ο ιάπωνας όμηρος είχε εξαφανιστεί στη Συρία περί τα μέσα του 2015. Τον Μάρτιο του 2016, η ιαπωνική κυβέρνηση γνωστοποίησε ότι μελετούσε βίντεο που κυκλοφόρησε μέσω Διαδικτύου, ενώ ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως ο δημοσιογράφος βρισκόταν στα χέρια του Μετώπου Υποστήριξης (Τζαμπχάτ αλ Νούσρα), του πρώην συριακού βραχίονα του δικτύου της Αλ Κάιντα.

Σύμφωνα με το SITE, ο Τζουμπέι Γιασούντα δηλώνει Κορεάτης στο βίντεο που κυκλοφόρησε την Τρίτη, πάντως μιλάει ιαπωνικά. Αναφέρει ότι η ημέρα που τραβήχτηκαν τα πλάνα είναι η 25η Ιουλίου.

Ο ιταλός όμηρος είχε απαχθεί στην Τουρκία τον Οκτώβριο του 2016 πριν καταλήξει στη Συρία. Κατάγεται από την Μπρέσα και είναι 32 ετών, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Στο βίντεο, λέει ότι τα πλάνα τραβήχτηκαν τη 19η Ιουλίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από