Επιστροφή στη… βάση και τελικό στάδιο μονταρίσματος για τον Παναθηναϊκό. Οι Πράσινοι έπειτα από 15 ημέρες στην Ολλανδία, όπου έδωσαν τέσσερα φιλικά συνολικά, γυρίζουν τα ξημερώματα στην Αθήνα και θα προετοιμαστούν για το φιλικό με την Ομόνοια το ερχόμενο Σάββατο στη Λευκωσία.

Παράλληλα, ο Νίκος Νταμπίζας αναμένεται πλέον να «τρέξει» τις μεταγραφικές υποθέσεις που απασχολούν τον σύλλογο, βάζοντας ένα οριστικό deadline στο θέμα του Αργύρη Καμπετσή που έχει καθυστερήσει –και ταλαιπωρήσει –αρκετά τον τελευταίο μήνα, ενώ θα ξεκαθαρίσει και το ζήτημα του βασικού επιθετικού, με το μπάτζετ που θα οριστεί για τη συγκεκριμένη μεταγραφή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νταμπίζας θα συναντηθεί από κοντά με τον Γιάννη Αλαφούζο, σε ένα ραντεβού όπου είναι πιθανό να παρευρεθεί και ο Γιώργος Δώνης, προκειμένου να γίνει γνωστό από τον μεγαλομέτοχο το ύψος του συμβολαίου που θα δοθεί για το βασικό «εννιάρι» ώστε ο Παναθηναϊκός να ξέρει πώς θα κινηθεί και προς ποια κατεύθυνση.

Πέκχαρτ και Γκαλαμπίνοφ ναι μεν απασχολούν τον Παναθηναϊκό, αλλά ο Δώνης θέλει κάτι καλύτερο για την επίθεσή του, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τον Αθανασιάδη. Για τον τελευταίο θα γίνει κίνηση μονάχα αν το μπάτζετ παραμείνει στο πλαίσιο των 400.000-500.000 ευρώ και μονάχα αν δεν βρεθεί κάτι καλύτερο. Ωστόσο, αυτή την ώρα δεν φαίνεται κανένας απ’ τους τρεις να έχει το… πακέτο που ζητάει ο Δώνης για τον βασικό φορ της ομάδας που χτίζει.

Παίρνει γκολκίπερ

Οριστική είναι και η απόφαση των Δώνη και Νταμπίζα να προχωρήσουν στην απόκτηση ενός τερματοφύλακα, ο οποίος θα έρθει είτε ως μπακ απ του Διούδη είτε ακόμα ακόμα και ως βασικός σε κάποια παιχνίδια. Στη λίστα του Παναθηναϊκού είναι ο Μάριος Σιαμπάνης του ΠΑΟΚ, τον οποίο ωστόσο ο Δικέφαλος δεν πρόκειται να δώσει αν πρώτα δεν του ανανεώσει το συμβόλαιο.

Ο Σιαμπάνης δεσμεύεται με τον ΠΑΟΚ μέχρι το καλοκαίρι του 2019 και στη Θεσσαλονίκη θέλουν να τον «δέσουν» με μεγαλύτερο συμβόλαιο, προκειμένου να μην τον χάσουν χωρίς αντάλλαγμα τον ερχόμενο Ιανουάριο. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως σε περίπτωση που ο Σιαμπάνης επεκτείνει το συμβόλαιό του, τότε είναι πολύ πιθανό να καταλήξει είτε ως δανεικός είτε με συνιδιοκτησία στον Παναθηναϊκό.

«Καμία απόφαση για ΟΑΚΑ»

Θέση για το θέμα που έχει προκύψει με το Γηπεδικό πήρε χθες με επίσημη ανακοίνωσή της η πράσινη ΠΑΕ. Σε αυτή αναφέρει πως δεν έχει γίνει κανένα ΔΣ και ως εκ τούτου δεν έχει προκύψει καμία απόφαση για να πάει η ομάδα να αγωνιστεί στο ΟΑΚΑ λόγω διαφωνίας με τον Ερασιτέχνη για το «ενοίκιο» της Λεωφόρου.

Στην ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων: «Μετά τη συνάντηση που είχε ο οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιώργος Στάμος με τους ανθρώπους του Ερασιτέχνη την περασμένη Πέμπτη, τους ενημέρωσε ότι οι αποφάσεις για τους οικονομικούς όρους που έθεσε ο Ερασιτέχνης θα παρθούν στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΑΕ. Την Παρασκευή 27 Ιουλίου και ώρα 13.58 έφθασε στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός η επιστολή του Ερασιτέχνη αναφορικά με τους οικονομικούς όρους για τη χρήση του γηπέδου της Λεωφόρου τη σεζόν 2018-19 και τον τρόπο καταβολής των οφειλομένων για προηγούμενες χρήσεις.

Βεβαίως δεν έχει πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΑΕ για να συζητηθούν όλα αυτά και για να παρθεί απόφαση για χρήση του ΟΑΚΑ σαν έδρα της ομάδας τη νέα σεζόν. Πώς προκύπτουν όλα αυτά τα δημοσιεύματα ότι ο Παναθηναϊκός έχει αποφασίσει και θα χρησιμοποιήσει σαν έδρα το ΟΑΚΑ τη νέα περίοδο. Βέβαια όπως κάνει κάθε χρόνο ο Παναθηναϊκός δηλώνει σαν δεύτερη έδρα το ΟΑΚΑ».