Αισιόδοξοι εμφανίστηκαν στην συνέντευξη Τύπου, μια μέρα πριν τον επαναληπτικό αγώνα του Β’ γύρου του Champions League, o τεχνικός του Δικεφάλου Ραζβάν Λουτσέσκου και ο Σέρβος διεθνής Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς. Και οι δυο έδωσαν την αίσθηση πως πιστεύουν στην πρόκριση έστω και αν αναγνώρισαν τις σημαντικές δυσκολίες του αγώνα. Ο Ρουμάνος προπονητής στάθηκε στο γεγονός πως οι παίκτες του ξέρουν τι πρέπει να κάνουν μέσα στο γήπεδο και είπε απαντώντας διπλωματικά στην ερώτηση αν «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει»: «Έχουμε καλή ομάδα και όλοι είναι έτοιμοι να παίξουν! Όλοι έχουν μεγάλη θέληση για να βρεθούν στην ενδεκάδα. ίσως υπάρχουν αλλαγές, αλλά ίσως όχι!. Δεν μπορώ να πω από τώρα.»

Για το γεγονός πως είπε ότι ο ΠΑΟΚ ήρθε για να νικήσει: «Είπα ότι σεβόμαστε τον αντίπαλο μας και την ποιότητα τους, αλλά έχουμε δυνατή θέληση για να νικάμε τους αγώνες! Ναι αύριο θα κάνουμε ότι μπορούμε για να νικήσουμε τον αγώνα παίζοντας το δικό μας ποδόσφαιρο. Όλοι ξέραν πως όταν έγινε η κλήρωση η Βασιλεία ήταν το φαβορί. Δείξαμε όμως ότι μπορούμε να προκριθούμε».

Για την αλλαγή προπονητή της Βασιλείας και τις δηλώσεις των Βίκι αρχικά στην θεσσαλονίκη και Φράι σήμερα: «Πιστεύω ότι αυτά είναι παιχνίδια που κάνει ο καθένας. Δεν θα απαντήσω σε δηλώσεις άλλων. Ήμουν από την αρχή ξεκάθαρος. Σεβόμενος τον αντίπαλο, έχουμε τον δικό μας τρόπο παιχνιδιού και ήρθαμε εδώ να τον εφαρμόσουμε και να νικήσουμε. Η Βασιλεία είναι καλή και ποιοτική ομάδα και το γεγονός πως κερδίσαμε στη Θεσσαλονίκη είναι αποτέλεσμα της δικής μας καλής απόδοσης».

Για το αν το ανησυχούν οι αλλαγές του Φράι στη Βασιλεία: «Ο τρόπος που παίζουν είναι ο ίδιος. Δεν είχαν χρόνο για να αλλάξουν κάτι σημαντικό. Έδωσαν έναν αγώνα και είχαν λιγότερες πιθανότητες για να προπονηθούν. Πάνω κάτω η κατάσταση στην ομάδα τους είναι η ίδια. Ξέρω ότι έχουν κάποια προβλήματα στην τακτική και στην φυσική κατάσταση. Αυτός είναι και ο λόγος που αλλάξανε προπονητή. Πρέπει να είμαστε γρήγοροι στις αντιδράσεις μας και να παίξουμε όπως ξέρουμε. Μπορούμε να παίξουμε ωραίο ποδόσφαιρο και ας είμαστε νέοι σε αυτή τη διοργάνωση».

Για το πόσο μεγάλο ρόλο παίζει ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει επίσημους αγώνες: «Σε αυτού του είδους αγώνες έχει μεγάλη θέληση για να περάσεις και να συνεχίσεις. Οι φιλοδοξίες και η αποφασιστικότητα μπορούν να ξεπεράσουν όλα τα υπόλοιπα».

Για το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ δέχθηκε φάσεις στην Τούμπα:«Στον αγώνα της Τούμπας, οι αντίπαλοι μας είχαν 2 ευκαιρίες, κάτι που είναι λογικό με τόσο μεγάλη ποιότητα ως ομάδα. Όπως είπα σε αυτές τις καταστάσεις πρέπει να αντιδράσουμε και να ασκήσουμε πίεση στον παίκτη που θέλει να τελειώσει τη φάση. Για το αυριανό ματς, δεν μπορώ να ξέρω τι θα συμβεί. Είναι λογικό ότι θα πιέσουν περισσότερο, έχουν συνηθίσει και είναι υποχρέωση για αυτούς να είναι στους ομίλους. Εμείς ξεκινάμε το ταξίδι μας από την άλλη. Ερχόμαστε από μια περίοδο με σερί νικών, κάτι που μας δίνει αυτοπεποίθηση για το αυριανό ματς. Υπάρχει σεβασμός, αλλά και πίστη για το ότι θα προκριθούμε!».

Από την πλευρά του ο Ελβετός στην εθνικότητα, αλλά Σέρβος στην καταγωγή, Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς δήλωσε:

Για τις πρώτες σκέψεις όταν έμαθε ότι θα ήταν αντίπαλος ο Βασιλεία και αν αυτές επιβεβαιώθηκαν μετά τον πρώτο αγώνα: «Όταν έμαθα, ότι θα παίξουμε με τη Βασιλεία, ήξερα ότι πρόκειται για μια δυνατή ομάδα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε και αυτό επιβεβαιώθηκε μετά τον πρώτο αγώνα της Τούμπας».

Για την αλλαγή προπονητή στη Βασιλεία και αν μπορεί να επηρεάσει θετικά τον ΠΑΟΚ: «Μπορεί να μας επηρεάσει θετικά, να μας βοηθήσει και να περάσουμε στην επόμενη φάση».

Για το αν έχει περισσότερο κίνητρο επειδή θα παίξει κόντρα σε μια ομάδα από τη χώρα που γεννήθηκε:«Το πιο σημαντικό είναι η απόδοση της ομάδας. Η προσωπική είναι δευτερεύουσας σημασίας! Είμαι πεπεισμένος ότι θα παίξουμε κόντρα σε μια μεγάλη ομάδα».

Για το αν είναι περισσότερο έτοιμος να αγωνιστεί συγκριτικά με τον πρώτο αγώνα: «Eίμαι έτοιμος για να δώσω το 100% σε 90 ή 120 λεπτά. Αν νιώσω αδύναμος, θα πω τον προπονητή να με αλλάξει γιατί υπάρχουν πολλοί ικανοί παίκτες που μπορούν να με αντικαταστήσουν».

Αν ο ΠΑΟΚ έχει το πλεονέκτημα επειδή είναι πιο δεμένη ομάδα: «Σε αγώνες όπως αυτόν κόντρα στη Βασιλεία, δεν παίζoυν ρόλο όλα αυτά. Αυτό που μετράει, είναι να αποδώσουμε στο γήπεδο και να κάνουμε αυτό που πρέπει!»

Για την ατμόσφαιρα στην έδρα της Βασιλείας: «Θα είναι μια δυνατή ατμόσφαιρα, αφού είναι και εθνική εορτή. Ο ΠΑΟΚ έχει συνηθίσει, όμως, να παίζει σε δύσκολες έδρες και δεν θα έχει πρόβλημα».

Για τα δυνατά σημεία της Βασιλείας και τον υπηρεσιακό της τεχνικό, Αλεξάνταρ Φράι: «Όλη η ομάδα είναι επικίνδυνη. Παρακολουθούσα τον Φράι από παλιά, αλλά κόντρα στη Βασιλεία θα τα δώσω όλα στο γήπεδο».

Για το αν παρακολουθεί την ελβετική λίγκα: «Όχι πάρα πολύ… Δίκαια πήρε το πρωτάθλημα η Γιανγκ Μπόις, αλλά η Βασιλεία συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στο ελβετικό πρωτάθλημα. Ανταλλάσσω κάποια μηνύματα με φίλους μου αλλά δεν παρακολουθώ ιδιαίτερα… ».

Αξίζει να σημειωθεί πως στην Βασιλεία βρίσκεται και ο πατέρας του Ραζβάν Λουτσέσκου, Μιρτσέα Λουτσέσκου, που ήρθε να παρακολουθήσει την ομάδα του γιού του και την προσπάθεια της πρόκρισης, όπως έκανε άλλωστε και στο πρώτο παιχνίδι της Τούμπας.