Οκτώ ημέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι και οι αρχές αγνοούν τον αριθμό των νεκρών και των αγνοούμενων. Ακόμη και σήμερα οι ανακοινώσεις της Πυροσβεστικής περισσότερο μπερδεύουν παρά βοηθούν τον κόσμο να καταλάβει πόσοι είναι τα θύματα και πόσοι αναζητούνται.

Χθες, το Πυροεσβεστικό Σώμα ανέφερε ότι: «Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 70. Σε αυτούς προστίθεται ο αριθμός τεσσάρων ατόμων οι οποίοι κατέληξαν νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία της Αττικής. Επιπλέον, ένας άνδρας ανασύρθηκε σήμερα νεκρός από πνιγμό στη θαλάσσια περιοχή Κόκκινο Λιμανάκι της Ραφήνας. Όμως, τα στοιχεία του δεν έχουν εξακριβωθεί. Οι αγνοούμενοι, υπολογιζόμενοι με βάση την υποβολή επισήμων δηλώσεων από τα οικεία τους πρόσωπα, ανέρχονται σε 14 άτομα».

Την ίδια στιγμή σύγχυση επικρατεί όσον αφορά το συνολικό αριθμό των νεκρών, ενώ κανείς δεν γνωρίζει αν στους νεκρούς υπάρχουν άνθρωποι που δεν περιλαμβάνονται στη λίστα αγνοουμένων, καθώς ενδεχομένως να μην τους αναζητά κανείς.

Αν υποθέσουμε ότι ισχύουν τα παραπάνω και βρεθούν νεκροί οι αγνοούμενοι τότε ο αριθμός φτάνει τους 89.

Οι αρχές εκτιμούν ότι και αυτοί οι 14 είναι μεταξύ των νεκρών, που δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί, αλλά αυτό δεν μπορούν να το πουν με βεβαιότητα, καθώς οι εργαστηριακές έρευνες είναι σε εξέλιξη.

Χθες πάντως ο δήμαρχος Ραφήνας, Β. Μπουρνούς είπε ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να φτάσει τους 120. Και την ίδια ώρα κανείς δε δίνει φωτογραφίες από αυτούς που αγνοούνται.

Κρίσιμη παραμένει και η κατάσταση των τραυματιών. Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Υγείας, σε ενημέρωση του το απόγευμα ανέφερε ότι γυναίκα εγκαυματίας που νοσηλεύεται στο «Γ. Γεννηματάς» παρουσίασε επιδείνωση, διασωληνώθηκε και διακομίστηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου.