Χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα και λάβρους χαρακτηρισμούς εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, η ΠΟΕΔΗΝ απαντά στην αναδίπλωση του Παύλου Πολάκη και την παραδοχή ότι υπήρχαν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες την ώρα της τηλεοπτικής σύσκεψης για δύο νεκρούς, δικαιολογώντας εντούτοις την κυβερνητική σιωπή με την δικαιολογία ότι δεν υπήρχε η σφραγίδα του ιατροδικαστή.

«Μετά από πολλές ώρες και τα μαγειρέματα που έγιναν στο Σισμανόγλειο για την ώρα μεταφοράς των νεκρών ο κος Πολάκης αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι γνώριζε την ώρα του συντονιστικού για τους νεκρούς που είχαν μεταφερθεί στο Σισμανόγλειο», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

«Ο θάνατος ατόμου που μεταφέρεται – διακομίζεται στα ΤΕΠ Νοσοκομείου διαπιστώνεται από τους γιατρούς. Ο ιατροδικαστής διαπιστώνει τα αίτια θανάτου και όχι τον θάνατο», διευκρινίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία καταλογίζουν «βαρύτατες ευθύνες», υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι ο κ. Πολάκης είναι γιατρός και δεν δικαιολογείται να προχωρά σε τέτοιες «άθλιες και απαράδεκτες αιτιάσεις».

«Αλήθεια όταν η κυβέρνηση μετά τα μεσάνυκτα ανακοίνωσε πολλούς νεκρούς υπήρχε ιατροδικαστική εξέταση;», διερωτάται το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ.