Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φρόντισε να «προστατέψει» τον έαυτό του από την οργή των πολιτών πραγματοποιώντας μια επίσκεψη-αστραπή στο πυρόπληκτο Μάτι το πρωί της Δευτέρας, όμως δεν κατάφερε να ξεφύγει από την οργή των χρηστών του Διαδικτύου.

Ο κ.Τσίπρας χωρίς να έχει προηγουμένως ενημερώσει – όπως γίνεται συνήθως σε άλλες περιπτώσεις τους συντάκτες που καλύπτουν το κυβερνητικό ρεπορτάζ- επισκέφτηκε το πρωί της Δευτέρας τις περιοχές που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές, πριν από μία εβδομάδα.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ σε ένα καλά «αποστειρωμένο» περιβάλλον, υπό το «βλέμμα» μόνο της κρατικής τηλεόρασης αφού πρώτα συνομίλησε με κλιμάκια της πυροσβεστικής και του στρατού, ενώ λίγο αργότερα ο ανέβασε φωτογραφίες από την επίσκεψή του στο Μάτι, στον λογαριασμό του πρωθυπουργού στο Twitter.

Σύντομα, το Τwitter «πήρε φωτιά» από σχόλια χρηστών, που επέκριναν τον Αλέξη Τσίπρα με το hashtag #Αλεξη, να ανεβαίνει πρώτο στα trends της Ελλάδας, ενώ δεν έλειψαν και τα επικριτικά σχόλια κάτω από τις ίδιες τις φωτογραφίες που ανέβασε στο Twitter, ο ίδιος ο πρωθυπουργός.