Μακριά από τις κάμερες και μάλλον για τα μάτια του κόσμου βρέθηκε στο Μάτι το πρωί της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μία εβδομάδα μετά τις πυρκαγιές που κατέκαψαν την περιοχή, αφήνοντας πίσω τους δεκάδες νεκρούς.

Ο Αλέξης Τσίπρας, με τη συνοδεία της ΕΡΤ (του μοναδικού καναλιού που βρέθηκε για να καταγράψει την επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού) πραγματοποίησε επίσκεψη -εξπρές, η οποία διήρκεσε λιγότερο από ώρα σε ένα ερημωμένο Μάτι, σε μία από τις περιοχές της ανατολικής Αττικής όπου συντελέστηκε η εθνική τραγωδία.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, πως η «κρυφή» επίσκεψη Τσίπρα στο Μάτι δεν μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, ούτε είχε προαναγγελθεί, ενώ σύμφωνα με το ΑΠΕο πρωθυπουργός επισκέφτηκε την Αργυρή Ακτή, το Ρέμα στο Κόκκινο Λιμανάκι, αλλά και το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής και του Στρατού στο Λεωφορείο Όλυμπος.

Φυσικά δεν έλειψαν και τα απαραίτητα «τιτιβίσματα» από τον λογαριασμό του πρωθυπουργού στο Twitter:

«Επισκέφθηκα σήμερα τον τόπο της τραγωδίας. Συνομίλησα με πολίτες, μηχανικούς, στρατιώτες, πυροσβέστες και εθελοντές. Ανείπωτη θλίψη μα και απέραντος σεβασμός σε όσους έδωσαν την άνιση μάχη με τις φλόγες και τώρα δίνουν τη μάχη της αποκατάστασης», αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός.

Σε μια ακόμα προσπάθεια «εντυπωσιασμού» και ένδειξη «ενδιαφέροντος» ο πρωθυπουργός συνομίλησε με μηχανικούς και εργαζόμενους που παραμένουν στην περιοχή για την ολοκλήρωση της καταγραφής των κτιρίων που έχουν υποστεί ζημιές και με πολίτες.

Αίσθηση ωστόσο προκαλεί η επιλογή του κ.Τσίπρα για αυτήν την «ινκόγκνιτο» επίσκεψη στο Μάτι, την ίδια ώρα που επικρατεί χάοςσχετικά με τον αριθμό των νεκρών και των αγνοούμενων, από τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Ανατολική Αττική. Μήπως απλά ο κ. Τσίπρας δεν είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει πρόσωπο με πρόσωπο την οργή των πολιτών και την αλήθεια;