Η ΑΕΚ ξεκινά φέτος μια σεζόν κάτω από νέες συνθήκες. Αλλαγή προπονητή, ανανέωση του ρόστερ και παράλληλα το βάρος της πρωταθλήτριας. Του τίτλου που πρέπει να υπερασπιστεί. Εχοντας παράλληλα μπροστά της και την πρόκληση της εισόδου στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα παραπάνω βρίσκονται μπροστά στον δρόμο της Ενωσης εν μέσω αμφισβητήσεων και σε έναν βαθμό και γκρίνιας, λόγω της πολιτικής της ομάδας στις μεταγραφές αλλά και στις… πωλήσεις. Η ΑΕΚ πούλησε τον Βράνιες στην Αντερλεχτ για 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Εναν παίκτη του οποίου το συμβόλαιο έληγε του χρόνου και αποκτήθηκε πέρυσι ως ελεύθερος.

Οι συγκεκριμένοι όροι καθιστούν σαφές το πόσο πετυχημένη ήταν αυτή η κίνηση της ΑΕΚ. Η οποία έδειξε πράγματα με τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση Βράνιες. Οπως έδειξε και με την υπόθεση Σιμόες. Απορρίπτοντας τη φιλολογική πρόταση της Μπριζ, η οποία θα μπορούσε να φτάσει ψηλά για να κάνει δικό της τον Πορτογάλο.

Η ΑΕΚ έδειξε όμως πως παίζει μπάλα με τους δικούς της όρους. Χωρίς να κρέμεται από κάποιον ατζέντη ή έναν ευρωπαϊκό σύλλογο. Το συμβόλαιο του Σιμόες λήγει επίσης του χρόνου και προς το παρόν είναι άγνωστο αν θα ανανεωθεί. Το σίγουρο πάντως είναι ότι η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να το κάνει, ακόμα και με το ρίσκο να χάσει τον παίκτη ελεύθερο. Αφού πλέον για να πουλήσει ποδοσφαιριστή θα πρέπει πρώτα να είναι απόλυτα καλυμμένη. Οχι μόνο οικονομικά.