Μετά την απόκτηση του Γιασίν Μεριά, η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι και ο Βασίλης Τοροσίδης εντάσσεται στο δυναμικό της ομάδας. Η πειραϊκή εταιρεία ανέβασε τη φωτογραφία του Τοροσίδη στο Twitter, την οποία «συνοδεύει» η φράση «Καλώς ήρθες σπίτι σου Βασίλη!».

Ο 33χρονος διεθνής φόρεσε τη φανέλα των Πειραιωτών στο διάστημα Ιανουάριος 2007-Ιανουάριος 2013. Ο «Τόρο» άρχισε το 2002 την επαγγελματική καριέρα του στην Ξάνθη και στις αρχές του 2007 πήρε μεταγραφή για τον Ολυμπιακό. Αγωνίστηκε στους «ερυθρόλευκους» για έξι χρόνια και στη συνέχεια έκανε το βήμα προς το εξωτερικό, αφού πήρε μεταγραφή για τη Ρόμα. Έμεινε στους «τζιαλορόσι» από τον Ιανουάριο του 2013 έως το καλοκαίρι του 2016 και στη συνέχεια μεταπήδησε στην Μπολόνια, τη φανέλα της οποίας φόρεσε για δύο χρόνια, ενώ πριν από λίγο καιρό έμεινε ελεύθερος από τους «ροσομπλού».

Στις πρώτες δηλώσεις του στο Olympiacos TV μετά την επιστροφή του στους «ερυθρόλευκους», ο Τοροσίδης τόνισε: «Όταν είχα φύγει το 2013, είχα πει ότι κάποια στιγμή θέλω να επιστρέψω. Επιστρέφω. Πιστεύω ότι η ομάδα είναι σε ένα ανταγωνιστικό και υψηλό επίπεδο και πρέπει να θέσουμε ξανά τις βάσεις από φέτος για να ξεχαστεί η περσινή χρονιά ώστε να γίνει ξανά ο Ολυμπιακός πρωταθλητής, όπως του αξίζει».

Ο έμπειρος άσος έστειλε κι ένα μήνυμα στον κόσμο του Ολυμπιακού, λέγοντας: «Το μόνο μήνυμα που μπορώ να στείλω στον κόσμο είναι να αγαπά και να αγκαλιάζει την ομάδα, όπως το κάνει όλα αυτά τα χρόνια και να είναι δίπλα μας. Σίγουρα η χρονιά που έρχεται θα είναι μια δύσκολη χρονιά, αλλά τους θέλουμε δίπλα μας, να μας στηρίξουν, γιατί η ομάδα έχει θέσει ξανά υψηλούς στόχους και πρέπει να τους εκπληρώσουμε όλοι μαζί».