Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα της ΚΟΕ για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, κατά τη διάρκεια των φιλικών αναμετρήσεων των εθνικών ομάδων υδατοσφαίρισης Εφήβων και Νέων Ανδρών. Πάνω από 200 άνθρωποι από όλη την Αθήνα προσήλθαν στο κολυμβητήριο «Αντώνης Δημητρόπουλος» του ΑΝΟ Γλυφάδας για να δείξουν την έμπρακτη συμπαράστασή τους στους πυροπαθείς, προσφέροντας φάρμακα, πάνες, ρουχισμό και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Στο αγωνιστικό μέρος (που προφανώς περνάει σε δεύτερη μοίρα), και τα δύο αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα νίκησαν στα φιλικά τους παιχνίδια. Οι νέοι άνδρες, οι οποίοι προετοιμάζονται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μινσκ επιβλήθηκαν 5-2 της Ιταλίας, παίζοντας εξαιρετική άμυνα και κάνοντας ένα επιθετικό ξέσπασμα στην τρίτη περίοδο, διάστημα κατά το οποίο σημείωσαν τα τρία από τα πέντε τέρματά τους. Σκόραραν οι Παπαναστασίου, Αλαφραγκής, Κάκκαρης, Αρ. Χαλυβόπουλος, Δήμου.

Η εθνική εφήβων, που προετοιμάζεται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Σομπατέλι της Ουγγαρίας, συνέτριψε 10-3 την Αυστραλία, καθώς κυριάρχησε απόλυτα στα δύο τελευταία οκτάλεπτα (στο ημίχρονο το σκορ ήταν 2-1). Τα γκολ της ελληνικής ομάδας πέτυχαν οι Χαλυβόπουλος 2, Κεφαλάρης 2, Παπανικολάου 2, Κουρούβανης, Καλογερόπουλος, Γραμματικός, Δήμου.