Στο γαλλικό πρωτάθλημα με τα χρώματα της Μονακό θα συνεχίσει την καριέρα του ο Αλεξάντρ Γκολόβιν της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο Ρώσος διεθνής, σύμφωνα με ανακοίνωση του συλλόγου του Πριγκιπάτου, υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας, αφού προηγουμένως υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις.

Ο 22χρονος μέσος, με 23 συμμετοχές στην εθνική Ρωσίας, διακρίθηκε ιδιαίτερα με τα χρώματα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο Μουντιάλ 2018, όπου για πρώτη φορά στη μετασοβιετική εποχή έφθασε μέχρι την προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Η μεταγραφή του στοίχισε στη Μονακό 30 εκατομμύρια ευρώ, ενώ υπάρχουν και κάποια επιπλέον μπόνους για τον παίκτη.

«Είναι ένας ταλαντούχος νέος παίκτης, που διακρίθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ τον παρακολουθούμε εδώ και πολύ καιρό» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Μονακό, Βαντίμ Βασίλιεφ, στην ιστοσελίδα του συλλόγου και πρόσθεσε: «Παρά τον ανταγωνισμό μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων, ο Αλεξάντρ επέλεξε να συνεχίσει στη Μονακό, αφού έκρινε ότι θα του προσφέρει τις καλύτερες συνθήκες για να συνεχίσει την καριέρα του».

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος πρόεδρος της Μονακό, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, προχωρά στην απόκτηση ενός Ρώσου ποδοσφαιριστή, από τότε που ανέλαβε την ιδιοκτησία του συλλόγου, τον Δεκέμβριο του 2011, όταν και βρισκόταν στη Β΄ κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος.